LIT, Theatron i Glazbena radionica Prve gimnazije djeluju već dvadesetak godina!

U četvrtak, 13. listopada, u Prvoj je gimnaziji, za njen 380. rođendan održana promocija zbornika radova literarno – scenske grupe LIT-a ‘Trinaesti’ pod vodstvom profesorice Tatjane Ruže, promocija DVD-a dramske družine Theatron koju vodi profesorica Bojana Barlek te Glazbene radionice pod mentorstvom profesorice Slavice Kelemen.

Kroz sve tri skupine, koje zapravo postoje nešto više od 20 godina, prošle su mnoge generacije, stoga su se i na ovom događaju okupili neki bivši članovi LIT-a, Theatrona i Glabene radionice kako bi podržali njihov sadašnji rad i prisjetili se nekih prošlih vremena te kreativno – umjetničkog stvaralaštva.

Sadašnje članice LIT-a Vida Sever, Rebeka Petković, Jelena Benčić, Leonarda Bosilj i jedan član grupe Matija Benić pročitali su svoje pisane radove koji se ujedno nalaze u zborniku ‘Trinaesti’.

Nakon predstavljanja zbornika literata, predstavljen je DVD na kojem je prikazana povijest dramske družine Theatron, od njenog osnivanja pa sve do danas. Osnivanje družine zapravo su 27. studenog 1994. pokrenule učenice Prve gimnazije Renata Horvatek, Ksenija Krčar i Vesna Martinčević. Od samih početaka pa do danas voditeljica družine je profesorica Bojana Barlek.

Sadašnji su se članovi Theatrona, Matija Benić, Dorotea Neuberg, Anabela Tkalec, Lucija Spevec, Matej Stojanović, Tin Rogina i Ivona Jurajec predstavili kraćom scenom iz predstave ‘Odbrojavanje’.

Osim literata i glumaca, predstavili su se i glabenici – članovi Glazbene radionice Prve gimnazije koji su također prikazali DVD na kojem se može vidjeti njihov rad te nastupi. Voditeljica Glabene radionice spomenula je i neke bivše članice koje su također nastupile na događajima veanim u 380. obljetnicu a to su Petra Vurušić i Kaja Pavlinić.

Sadašnja članica Glabene radionice Marija Hodalj uz pratnju Leona Kroga na klaviru otpjevala je pjesmu ‘Zvire voda’, a ostali su članovi u zboru, između ostalog, otpjevali i pjesmu ‘Sretan rođendan’ koju su uputili školi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije