Odbojkaške lopte i dresovi donirani Osnovnoj školi ‘Petar Zrinski’

Hrvatski olimpijski dan (HOD) obilježava se 10. rujna svake godine u spomen na svečanu osnivačku sjednicu Hrvatskog olimpijskog odbora. Te 1991. Hravatska je bila u ratu, još uvijek nepriznata od ostalih europskih i svjetskih država, no prepoznatljiva po sportašima i sportskim uspjesima.

U petak, 9. rujna, svi su učenici i učitelji Osnovne škole ‘Petar Zrinski’ odjenuli bijelo čime se htjelo ukazati na važnost bavljenja sportom.

Kako bi održali zdrav duh i tjelesnu kondiciju, najmanje 60 minuta dnevno trebali bi posvetiti sportu ili nekoj fizičkoj aktivnosti.

Odlukom Učiteljskog vijeća, utemeljena je još jedna sekcija u okviru Školskog sportskog društva ‘Mladost’, odbojka za djevojčice.

Povodom Hrvatskog olimpijskog dana odbojkašice ŠŠK ‘Mladost’ primile su vrijednu donaciju – odbojkaške lopte koje je donirala tvrtka Press Glass iz Varaždina te set dresova, poklon Općine Jalžabet.

Svečanost primopredaje zbila se u Školskoj dvorani OŠ ‘Petar Zrinski’ uz nazočnost gostiju iz Press Glassa i Mirka Magića, općinskog načelnika. Odbojkašicama je lopte uručila Aleksandra Bermanec iz Press Glassa.

– Naša tvrtka nastoji svojim djelovanjem pomoći lokalnoj zajednici, ne samo u poslovnim prilikama već se uključiti i u društvena događanja. Drago nam je da smo ovom donacijom pomogli vašu školu jer je bavljenje sportom važno. Nadamo se da ćemo našu suradnju nastaviti, ovo je samo jedna u nizu donacija – istaknula je Zrinka Čić, koordinatorica za promociju u Press Glassu.

Odbojkaškom klubu u Jalžabetu, lopte za treninge i utakmice, dobro će doći.

Odbojkašice su odmah isprobale nove dresove i lopte, a gosti su razgledali školu.

U ime škole, predstavnicama iz Press Glassa i Magiću zahvalio je profesor Ante Sudec, voditelj ŠSK ‘Mladost’.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije