Enes Garibović među šesnaest najboljih karataša na Svjetskom prvenstvu u Linzu

Hrvatska karate reprezentacija vratila se iz austrijskog Linza gdje su 23 člana sudjelovala na Svjetskom prvenstvu koje je okupilo 1166 natjecatelja iz 118 zemalja. Medalje su osvajali predstavnici 26 zemalja, a među njima je i Hrvatska zahvaljujući bronci Anđela Kvesića.

Kvesić je jedini osvajač medalje, stigao je do bronce u kategoriji iznad 84 kilograma. Blizu su bile i Maša Vidić te ekipno žena. I Maša i ženska ekipa poražene su u borbama za broncu.

Na turniru je nastupio i Enes Garibović koji je u svojoj kategoriji seniori -75 kilograma stigao među šesnaest najboljih na svijetu.

U osmini finala bolji je bio uzbekistanski predstavnik Dastonbek Otabolaev 2:1. Enes je odlično započeo borbu i poveo 1:0. No, ubrzo Otabolaev s dva boda prelazi u vodstvo i kasniju pobjedu.

Do osmine finala Enes je redom pobjeđivao predstavnika Bosne i Hercegovine Nikolu Polugu sudačkim preglasavanjem, zatim 1:0 pobjeđuje predstavnika Saudijske Arabije Badera Alotaibija te u 3.kolu bio je bolji s 4:0 od predstavnika Fidžija Tevita Tamanigaunatawamudu.

Hrvatsku mušku seniorsku karate reprezentaciju uspješno je vodio izbornik Esad Garibović.

Inače, najuspješniji na Prvenstvu od reprezentacija bio je Japan s čak šest zlata, a najviše odličja, po devet, osvojili su Francuska i Japan.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije