Đurasek odličan 11. u brdskoj etapi Toura, još šest etapa do kraja

Odlične vijesti pristigle su iz Francuske! Kristijan Đurasek, Varaždinac u talijanskoj ekipi Lampre-Merida, zauzeo je u petnaestoj etapi Tour de Francea 11. mjesto!

Bila je to vrlo zahtjevna etapa, iako dugačka samo 160 kilometara. Radilo se praktički o brdskoj etapi, a biciklisti su se penjali i na slavni vrh Grand Colombier, koji je visok 1501 metar. Oko sredine utrke, tridesetak vozača se odvojilo od vodećih u ukupnom poretku, a među njima je bio i naš Kristijan Đurasek, koji je poznat da voli voziti u “bijegu”.

Najviše vremena na čelu utrke proveo je Poljak Rafal Majka, a naš Đurasek se držao vrlo hrabro. Na kraju je pobjedu odnio Kolumbijac Jarlinsonom Pantanom, koji je u sprintu ispred Majke na cilj stigao za 4 sata, 24 minute i 49 sekundi. Đurasek je kasnio 2 minute i 8 sekundi, dok je skupina sa žutom majicom u cilj stigla 59 sekundi iza Đuraseka.

Pred našim biciklistom još je šest etapa, a očito se dobro osjeća, stoga će u najzahtijevnijem dijelu Toura, aplskim etapama imati prigodu dodatno popraviti svoj plasman.

Drugi hrvatski predstavnik, Robert Kišerlovski, zauzeo je 56. mjesto, a u ukupnom poretku nalazi se također na 56. mjestu.

U ukupnom poretku trenutačno je najbolji Christopher Froome, a slijede ga Bauke Mollema i Adam Yates.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije