Varaždinski gimnazijalci ne znaju za poraz na Euru, pala i favorizirana Njemačka

Varaždinski gimnazijalci nastavili su odličan niz na Europskom školskom prvenstvu u nogometu. Nakon što su u prvom susretu u skupini bili bolji od Belgije, porazili su jučer, 1. lipnja, i reprezentaciju Švicarske. Danas je, 2. lipnja, pala još jedna momčad – favorizirana Njemačka, koja je stradala sa 6:0.

> Pobjeda nad Belgijom! Odličan start na Europskom školskom nogometnom prvenstvu

> FOTO Varaždinski gimnazijalci potopili Švicarsku s četiri pogotka!

Već u prvom poluvremenu bilo je jasno da Njemačka nema šanse protiv momaka iz Varaždina, pa je tako mrežu protivnika načeo Luka Modrić, da bi se do kraja prvog dijela utakmice u strijelce dva puta upisao Filip Perčić.

Varaždinci su u drugi dio utakmice ušli s prednošću od 3:0, ali nisu se opuštali, pa je tako utakmica završila visokom 6:0 pobjedom Hrvatske. Sva tri pogotka u drugom dijelu utakmice zabio je Ivan Posavec, koji je tako nastavio svoj golgeterski niz, obzirom da je zabio i Belgijancima i Švicarcima. Sakupio je tako čak 5 golova do sad, a prati ga u stopu Filip Perčić koji je na Euru zabio samo jedan manje od njega.

Ovim rezultatom, učenici Druge gimnazije Varaždin, ujedno i igrači reprezentacije Hrvatske, zasjeli su na prvo mjesto skupine s maksimalnim brojem bodova, a vrijedi istaknuti kako su u sva tri susreta nisu primili niti jedan gol. Ovaj rezultat vodi ih u četvrtfinale, gdje će se, prema svemu sudeći, susresti s domaćinom – momčadi Francuske.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije