Atletičari Slobode osvojili Beograd: Svi Varaždinci osvojili medalje!

U Beogradu na stadionu vojne akademije održana su, po izrazito hladnom i kišovitom vremenu, dva atletska mitinga. Prvi dan nastupili su atletičari do sedamnaeste godine, a boje Slobode na Memorijalu Mirko Petrevski branile su Orhidea Lešćak i Paula Šimunčić.

Orhidea Leščak napravila je odličan rezultat na 100 metara prepone istrčavši 14:71, što je njen osobni rekord, a ujedno je bilo dovoljno za 3. mjesto te nikeov sponzoraki paket za najboljih pet atletičarki po IAAF-ovoj tablici.

Na 800 metara, u svojoj nestandardnoj disciplini, nastupila je Paula Šimunčić i plasirala se na deveto mjesto.

Na Memorijalu prof. Aleksandar Marinković održanom u nedjelju na kojem su pravo nastupa imali atletičari do dvadesete godine, odlične su rezultate, uz djevojke, postigli i Gabrijel Stojanović i David Šalamon.

U utrci na 400 metara, koju nisu zajedno trčali, bolji je bio Gabrijel Stojanović s vremenom 48:71. David Šalamon je također pobijedio u drugoj utrci, ali je ukupno bio drugi sa osobnim rekordom 48:85.

Gabrijelu je taj rezultat bio dovoljan za plasman u najboljih 5 atletičara memorijala te osvajanje nikeovog sponzorskog paketa, koji je Davidu izmakao za dlaku.

Orhidea Leščak osobni je rekord postigla i na trci 100 metara, 12:93 te postigla visoko 4. mjesto. Paula Šimunčić nastupila je na 3000 metara i osvojila 2. mjesto sa rezultatom 11:25.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije