Nogometaši Varteksa i Nedeljaneca u generalki s posebnim štihom

Danas s početkom u 15:30 sati, na igralištu u Hrašćici, član Međužupanijske nogometne lige Varteks i jesenski prvak Prve ŽNL Nedeljanec, odmjerit će snage u prijateljskoj utakmici koja je i jednima i drugima veliki test proljetnih ambicija. Posebno se to odnosi na Varteks, kojeg već idućeg vikenda čeka i proljetna premijera na stadionu Varteksa, protiv županijskog rivala Zadrugara iz Hrastovskog.

Natjecateljski, Varteksu je u aktualnom trenutku današnja utakmica vrjednija, kako zbog skorijeg početka sezone (Nedeljanec natjecanje u Prvoj ŽNL počinje tek za tri tjedna), tako i zbog činjenice da je protivnik baš po mjeri; Varteksovci su svoju četvrtoligašku jesen okončali u sredini tablice (deveti od 16 klubova), Nedeljančani pak su u rangu niže superiorno osvojili jesenski naslov, s pet bodova prednosti pred Bednjom iz Beletinca i Poletom iz Cestice, s 10 pobjeda i tri remija, bez ijednog poraza u 13 jesenskih kola.

Sraz Varteksa i Nedeljanca, uz sve gore spomenute argumente, obojan je posebnim nijansama i iz još tri razloga.

Razlog prvi, oba kluba imaju mlade momčadi u kojima su brojni igrači nosili oba dresa, baš kao što je i današnja Varteksova škola nogometa godinama djelovala upravo pod okriljem NK Nedeljanca (kao ŠN Fotex).

Razlog drugi, momčadi vode dobro poznata nogometna imena, nekadašnji prvotimci Varteksa iz prvoligaških dana – Kruno Beli na klupi Varteksa, Damir Maretić na klupi Nedeljanca.

I razlog treći, nipošto najmanje važan – u Varteksu pripremaju i poneko igračko iznenađenje, koje će pojačati momčad ovoga proljeća, i sportski i imidžom.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije