NK Varaždin u subotu dočekuje Koprivnicu, izravnog protivnika za ostanak u ligi

Na konferenciji za medije u prostorima NK Varaždin, danas je, 25. veljače, najavljen nastavak sezone za igrače Varaždina u 3. HNL Istok, ali i prvi i ključni dvoboj kojeg na domaćem terenu igraju ove subote s početkom u 15 sati protiv izravnog protivnika Koprivnice.

Okupljenim novinarima prvi se obratio Stjepan Cvek, član izvršnog odbora NK Varaždin, koji je dao uvid u trenutno stanje kluba.

– Svi znamo da smo preuzeli klub u teškoj situaciji, a prvi koraci su bili pronaći pojačanja i izboriti se za financijsku stabilnost. Dug od 650.000 kuna sveli smo na pola od tog iznosa, a nadamo se da ćemo ga do kraja sezone u potpunosti otplatiti. Vratili smo neke igrače naše škole nogometa poput Luke Jagačića i Darija Jerteca, ali i neke mlade nade te se nadamo da ćemo biti bolji u nastavku sezone i ostati u ovom rangu natjecanja – rekao je Stjepan Cvek.

Trener Varaždina, Mario Ružić, osvrnuo se na treninge i pripremne utakmice koje je njegova momčad odigrala za vrijeme pauze.

– Održali smo 26 treninga i odigrali šest pripremnih utakmica, a samo jednu smo izgubili i to onu protiv Međimurja na samom početku priprema. Ukupno smo zabili 26 golova, a posebno me veseli činjenica da se čak 10 igrača upisalo u strijelce. Iako smo pred sam početak nastavka prvenstva igrali dobro, još uvijek nam nedostaje jedan pravi strijelac, a cilj nam je u prva četiri kola uzeti devet bodova, obzirom da tri utakmice u tom periodu igramo kod kuće protiv momčadi sa sredine tablice – izrazio je svoja očekivanja Ružić.

Također, rekao je kako su neki igrači još uvijek pod upitnikom jer se bore s ozljedama poput Strahonje, Hižaka i Jerteca, ali da su na terapijama, sve kako bi mogli zaigrati ove subote, pa makar i pola sata.

Na to se osvrnuo i Luka Jagačić, koji se vratio u klub nakon tri sezone igranja na Islandu, a tom je prilikom izjavio kako je Varaždin solidna momčad i da neće niti jednom protivniku biti lako igrati protiv njih.

– Dobro radimo i treniramo, prioritet nam je ostanak u ligi, a ove subote idemo u borbu za nova tri boda i ostanak u prvenstvu – istaknuo je.

Subotnji protivnik Varaždina, Koprivnica, na tablici ima jednak broj bodova kao i Varaždin te se nalazi na 15. mjestu, dok je Varaždin 14. s jednako toliko bodova, a Varaždince prema rečenom čeka težak posao, jer su igrači Koprivnice maksimalno spremni i opasni iz kontranapada, gdje će tražiti svoje prilike, koje će već u samom početku pokušati spriječiti igrači Marija Ružića.

Subotnji dvoboj započinje u 15 sati u Zagrebačkoj 94, a karte će se moći kupiti na ulazu na stadion.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije