Enes Garibović brončani na Europskom prvenstvu na Cipru

Na 43. Europskom karate prvenstvu koje se održavalo od 5. do 7. veljače na Cipru (Limassol), Enes Garibović osvojio je brončano odličje u kategoriji mlađih seniora do 84 kilograma. Ova Europska karate smotra okupila 44 karate reprezentacije.

Put do bronce je vodio kroz pet kola. Prvo kolo Enes je bio slobodan, u drugom kolu pobijedio je predstavnika Engleske, Jamaala Otta rezultatom 5:1.

U trećem kolu Enes je bio bolji od predstavnika Španjolske, Daniela Borge Gomeza rezultatom 4:0. U četvrtom kolu, odnosno polufinalu, naišao je na predstavnika Danske, Kevina Kortea, od kojeg je izgubio rezultatom 4:0 i tako izgubio šansu da brani prošlogodišnje srebro s Europskog Prvenstva.

U repasažnoj borbi koja je ujedno bila borba za 3. mjesto, pobijedio je predstavnika Nizozemske, Timmermans Briana, rezultatom 5:3 te time osvojio broncu. Zlato je osvojio Turčin Ugur Aktas, srebro Danac Kevin Korte te drugu broncu je osvojio prošlogodišnji europski prvak Francuz Jessie Da Costa.

Osvajanjem srebra na prošlom EP i bronce na ovome EP, Enes je pokazuje kontinuitet te potvrdio da pripada u sam vrh europskog i svjetskog karatea u svojoj kategoriji.

Juniorsku i mlađeseniorsku karate reprezentaciju Hrvatske vodio je izbornik Esad Garibović.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije