Na prvenstvu u Splitu Karlo Rajković osvojio deset odličja

Plivač Baroka Karlo Rajković nastupio je ovog vikenda 23. i 24. siječnja u Splitu na Otvorenom prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom, na kojem je sudjelovalo ukupno 122 natjecatelja.

Obzirom da je ovo bilo posljednje izlučno natjecanje prije određivanja kvota (broja plivača po pojedinoj zemlji) za nastup na Paraolimpijskim igarama, uz 14 hrvatskih klubova nastupile su i reprezentacije Kine, Farskih otoka, Velike Britanije, Mađarske, Izraela, Italije, Luxemburga, Crne gore, Portugala, Srbije, Slovenije, Španjolske i Turske.

Iako je Karlo Rajković još prošle sezone sa Hrvatskom štafetom isplivao normu za Paraolimpijske igre, obzirom na već spomenute kvote, na istima na žalost neće nastupiti jer Hrvatsku u Brazilu mogu predstavljati samo dvoje plivača koji su ostvarili pojedinačne norme.

Karlo je na Prvenstvu Hrvatske nastupio u pet pojedinačnih disciplina: 100 i 200 slobodno, 50 i 100 delfin, te 200 mješovito. Osvojio je ukupno čak 10 odličja.

Postao je peterostruki juniorski prvak Hrvatske, a u seniorskoj konkurenciji osvojio je tri zlata i dva srebra.

Rajković se natjecao u kategoriji plivača sa invaliditetom klase S9/SB9.

U juniorskoj konkurenciji u svim utrkama bio je najbolji, dok je u seniorskoj konkurenciji bio zlatni na 50 delfin, 100 slobodno, te 200 mješovito, te srebreni u utrkama 100 delfin i 200 slobodno.

U apsolutnoj kategoriji u kojoj se gledaju rezultati svih natjecatelja bez obzira na stupanj invaliditeta, te se prema bodovnoj vrijednosti isplivanog vremena određuje poredak, najbolji je plasman zabilježio u disciplini 200 slobodno u kojoj je bio šesti.

Sljedeće natjecanje za osobe s invaliditetom na kojem će nastupiti Karlo Rajković je miting u Mađarskoj početkom travnja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije