Završila zimska sportska škola: ‘Jako volim break dance, a od sportova košarku!’

U varaždinskoj dvorani u Graberju danas je bilo življe no inače, zahvaljujući učenicima nižih razreda osnovnih škola, njihovim roditeljima i ostalim navijačima.

Tijekom zimskih praznika Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina provela je projekt ‘Zimske sportske aktivnosti učenika’, u sklopu kojeg su osnovnoškolcima nižih razreda besplatno pružili priliku isprobati čak šesnaest različitih sportova.

Prema riječima Anice Sitar Dvorski iz Zajednice sportskih udruga, ovaj se projekt provodi već treću godinu uz podršku Grada Varaždina, i trajao je deset dana. Broj zainteresirane djece svake godine raste, a raste i broj zainteresiranih trenera, budući da projekt brojnoj djeci otvara vrata u svijet sporta kojim se do sada nisu bavili, rekla je Sitar Dvorski.

Jedna od trenerica bila je i atletičarka, viceprvakinja hrvatske u bacanju koplja, četrnaestogodišnja Ana Majdak.

– Često nakon treninga ostajem gledati starije kolege i trenera koji ih vodi ,jer me zanima trenerstvo. S djecom sam radila vježbe razgibavanja i istrčavanja, a pomagala sam i u drugim vježbama – rekla je Ana.

Devetogodišnja Marta okušala se u cheerleaderingu i nogometu, no zbog školskih aktivnosti trenutno trenira samo odbojku.

Osnovnoškolci su kao uspomenu na sudjelovanje u projektu na poklon dobili vijače, koje je pomogao podjeliti i zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina, Vjeran Radelić.

– Iako je još uvijek financijska kriza, Grad podupire amaterske sportaše, a pogotovo djecu budući da su oni sportska budućnost grada – naglasio je tom prilikom Radelić.

Završno druženje popratili su i roditelji, braća i sestre, djedovi i bake i svi ostali navijači mladih sportaša.

– Svaki dan smo ovdje, po Markovom izboru. Isprobao je skoro svaki sport, a od iduće godine ćemo ga svakako usmjeriti u sport, koji on odabere – riječi su Marije Zuber Bengeri, mame malog Marka, jednog od aktivnijih sudionika projekta. Ako se njega pita, osim break dancea kojim se sad bavi, Mark bi najradije trenirao košarku.

Košarkaški trener Zlatko Knolmajer rekao je da mu je žao što odaziv nije bio i veći, dok je trener bejzbola Aleksandar Bekić potvrdio da se buduće sportske nade Varaždina već mogu prepoznati i u ovoj dobi, no kako je bitniji višestrani sportski razvoj od inzistiranja na jednom sportu.

Ova će se sportska priča održati i iduće godine, a do onda malim sportašima preostaje bolje istraživanje sportova koje su naučili.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije