Vidovec pobjedom u Garešnici slavi naslov i grabi prema 1. HRL

I teško gostovanje u Garešnici rukometaši Vidovca okončali su bez poraza, završivši polusezonu neporašeni s osam pobjeda i tri remija. Posljednje kolo ujedno je bio i derbi prvenstva jer je do ovog kola Garešnica bila poravnata na vrhu s Vidovcem, no nakon subotnjeg slavlja MRK Vidovec će zimsku pauzu dočekati na vrhu 2. HRL Sjever.

Utakmica je počela obostrano čvrsto, pomalo i nervozno, no na počeku se Vidovec snašao bolje te tako u 12. minuti vodi 5:1. Ipak, domaćini su uporni, smanjuju uskoro na 4:6, a potom i prelaze u vodstvo 7:6 u 22. minuti. Do kraja poluvremena vidovečki rukometaši podižu koncentraciju te završavaju serijom 4:1 prvo poluvrijeme za prednost od dva gola (8:10).

Nažalost, na odmor su otišli i bez jednog od najvažnijih igrača Marija Dobovičnika koji je u 30. minuti zaradio već svoje treće isključenje. U nastavku igre, domaćinu ponovno pripada početak, pa serijom 6:2 u prvih sedam minuta igre u nastavku vode 14:12. Ipak, predvođeni odličnim Turkovićem, gosti iz Vidovca još jednom okreću utakmicu u svoju korist.

Izdržali su i bez još jednog od ‘stožernih’ igrača Miljenka Melnjaka, koji je treće isključenje i crveni karton zaradio u 44. minuti. Rezultat je uskoro 16:16, a potom s tri uzastopna gola (Turković, Horenec, Jeftić), Vidovec odlazi na nedostižnih 16:19. Do kraja utakmice vodstvo su vidovečki rukometaši znalački održavali te na kraju zasliuženo slavili (20:21).

Cijelu utakmicu, vidovečke rukometaše bodrili su i njihovi navijači, koji su u velikom broju pristigli u Garešnicu, na utakmicu sezone, pa je slavlje nakon utakmice bilo vrlo veselo.

Ovom pobjedom završen je prvi dio sezone, a nastavak slijedi sredinom veljače. Vidovec će na odmor s dva boda prednosti ispred Garešnice, te s odličnim izgledima da u idućoj sezoni izbori igranje u 1. HRL, koja se dijeli na dva dijela – Sjever i Jug.

Garešnica – Vidovec 20:21 (8:10)

Garešnica, dvorana srednje škole. Gleatelja: 300. Suci: Lušič i Uglik (oba Vinkovci).

Garešnica – Jelić, Jakšić, Banović 3, K. Slukan 1, Janeš, M. Mrkalj 4, R. Mrkalj, Nreca 2, Škopić 2, Kelečić, Jančik, Kohek, Ivanić, Orić 4, Javor 1, S. Skukan 3(2). Trener: Hrvoje Horvat.

Vidovec – Dobovičnik 2(1), Jeftić 4, Buhin, M. Melnjak 1, Meštrić, Štefičar 3, D. Melnjak, Varšić, Kokijer, Blaži, Turković 7(2), Horenec 2, Presečki, Cafuk, Hajsok 2, Korpar. Trener: Igor Senečić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije