Ciglar i Garibović srebrni, Nikolić brončana na Prvenstvu Hrvatske u karateu

Petero članova Karate klub Varaždin u subotu i nedjelju nastupilo je na Prvenstvu Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore u Primorskom Dolcu, a varaždinski karatisti i karatistice stigli su do tri medalje.

Prvog dana, u subotu, nastupile su Ivona Ciglar, Tara Nikolić i Elma Garibović. Ivona je osvojila odlično drugo mjesto u kadetkinjama do 54 kilograma. Naime, bila najmlađa u kategoriji s obzirom da još nije napunila 14 godina. Ciglar je prvenstvo otvorila s tri pobjede i plasirala se u finale, gdje ju čekala aktualna svjetska prvakinja iz Indonezije, Jelena Pehar. Meč je završio 1:0 za Pehar.

Riječ je o izvrsnom Ivoninom rezultatu, koja je i ovogodišnja prvakinja Hrvatske u mlađim kadetkinjama.

Tara Nikolić osvojila je broncu kod kadetkinja do 47 kilograma. Nakon tri meča, dvije pobjede, poraza, osvojila je broncu, te time pokazala kvalitetu i konstantu osvajanje medalje na turnirima i prvenstvima Hrvatske.

Elma Garibović zaustavljena je u prvom kolu u kategoriji mlađe seniorke do 55 kilograma. Elma je najmlađa bila u svojoj kategoriji, s nepunih 18 godina, tako da u narednim godinama očekujemo velike Elmine rezultate u toj kategoriji.

Drugog dana nastupili su Enes Garibović i Eugen Kanjir. Enes Garibović bio je glavni favorit za osvajanje zlata u kategoriji mlađih seniora (U-21) do 84 kilograma. U prvom meču pobijedio je 10:0, drugom 9:0, no u finalu je doživio poraz rezultatom 3:1 od predstavnika Karate kluba Hercegovina Zagreb Ivana Kvesića. Tako se morao zadovoljiti srebrom.

Eugen Kanjir izgubio je u borbi za treće mjesto u kategoriji U-21 do 75 kilograma. Eugen se nakon jednogodišnje stanke vratio na tatami, odlično se borio i polako se vraća u svoju prijašnju vrhunsku formu.

Sljedeći nastup naših karatista bit će već idući na Prvenstvu Balkana u Dubrovniku, gdje se očekuje brojna konkurencija iz brojnih zemalja Balkana. Za hrvatsku reprezentaciju nastupaju Elma i Enes Garibović.

Nakon Prvenstva Balkana, u veljači 2016. slijedi Europsko Prvenstvo na Cipru, gdje će Enes, kao član Hrvatske karate reprezentacije, braniti prošlogodišnje srebro, osvojeno na prošlom EP u Švicarskoj.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije