VIDEO Golubar strijelac, Zavrč tijesno poražen od Olimpije

Zavrč, u kojem igraju Varaždinci Glavica, Cvek i Golubar, a sve pod trenerskom palicom još jednog Varaždinca – Ivice Solomuna, jučer je, 2. prosinca, u relativno izjednačenoj utakmici poražen od vodeće Olimpije iz Ljubljane s 1:2, a Zavrču nije pomogao ni pogodak Golubara.

Solomun je na teren poslao momčad u sastavu Picak, Glavina, Cvek, Golubar, Riera, Glavica, Antić, Datković, Novoselec, Tahiraj (od 75′ Zorko) i Kokorović (od 63′ Matjašič). Na klupi su svoju priliku čekali Kovačić, Rogač, Matjašič, Solomun, Zorko, Tuđan i Petrović.

Olimpija je bolje otvorila utakmicu, međutim Zavrč ih je šokirao u petoj minuti, kad je za vodstvo domaćina pogodio Josip Golubar nakon što je spretno prošao braniče Olimpije i matirao Šeligu na golu.

U 22. minuti mogao se Glavica također upisati u strijelce i povisiti prednost Zavrča, ali mu je pobjegla lopta. U istoj minuti, Olimpija je preko Ontivera došla do izjednačenja.

U drugom dijelu utakmice gosti iz Ljubljane su još jednom krenuli bolje, a to im se isplatilo u 66. minuti, nakon lošeg izbijanja lopte Glavine, kad je omogućio Hentyju da se upiše u listu strijelaca za konačnih 1:2 u korist gostiju iz Ljubljane.

Trener Zavrča Ivica Solomun je nakon utakmice rekao kako su gosti kaznili greške njegove momčadi i zbog toga odnijeli kući sva tri boda.

– Napravili smo dvije kardinalne pogreške koje su nas koštale bodova. Protiv takve ekipe si ne možeš to priuštiti. Pokušali smo se vratiti u igru sa zamjenama i osvježenjem, ali nismo imali sreće do kraja utakmice. Suđenje ne želim komentirati, dovoljno je ovo što čujete s tribina – komenitirao je Solomun.

Kapetan Lovro Cvek je nakon utakmice žalio za propuštenim prilikama.

– Nakon primljenog drugog pogotka, sve snage smo usmjerili u napad kako bismo došli do izjednačenja, ali nije nam išlo, nismo pronašli put do mreže, unatoč prilikama koje smo imali. Na terenu smo se čvrsto postavili, držali blokove, što nije odgovaralo Olimpiji. Pokušali smo s dugim loptama, ali nam ni to nije pomoglo. Obzirom da su zabili iz naših grešaka golove, mislim da bi ipak najpravedniji bio remi – komenitirao je Varaždinac i kapetan Zavrča Lovro Cvek.

Do kraja prvog dijela prvenstva, Zavrču su preostale još dvije utakmice. Već ovu subotu gostuju u Velenju kod Rudara, a potom završavaju sezonu kod kuće, 11. prosinca utakmicom protiv Krke. Prigoda je to možda i za neke Varaždince da odu pogledati najbližeg prvoligaša, koji ‘vozi’ na varaždinski pogon.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije