STK Starr treći u skupini srednjeeuropske Superlige, okreću se domaćem prvenstvu

U sklopu 6. kola srednjeeuropske Superlige STK Starr, koji u ovom natjecanju nastupa pod imenom Regionalni stolnoteniski centar Varaždin odigrali su u gostima neriješeno 5:5 sa slovačkom ekipom Vydrany. Varaždinci su nastupili u sastavu: Tomislav Japec, Ronald Ređep i Frane Runjić. Slovaci su nastupili u sastavu: Lelkes Zoltan, Novota Samuel i Musko Peter.

Najprije su Varaždinci poveli u prvom meču parova Zolat/PeterJapec/Ređep 0:3. U sljedećem susretu izjednačuju domaćini preko Novote, koji je bio s 3:0 bolji od Runjića. Zatim je Japec bio bolji od Muske s 3:1, Lelkes je savladao Ređepa s 3:2, da bi Musko savladao Runjića s 3:1. Varaždinci su treći bod osvojili zahvaljujući 3:1 pobjedi Ređepa protiv Novote, a uslijedila je još jedna važna pobjeda kada je Japec s 3:1 bio bolji od Lelkesa. Ređep je također bio bolji od Muske s 3:2. Na kraju su uslijedila dva poraza Lelkes – Runjić 3:1 i Novota – Japec 3:0 u setovima.

Kao što se vidi i iz rezultata, mečevi su bili vrlo izjednačeni i malo je nedostajalo da odlučujući bod za pobjedu osvoji varaždinski igrač.

Međutim, i neriješeni rezultat protiv pobjednika skupine na njegovom terenu je vrlo dobar rezultat.

Ovo je bilo posljednje kolo natjecanja po skupinama srednjeeuropske Superlige, te su Varaždinci u skupini A ostvarili treće mjesto sa 12 osvojenih bodova. Prvo mjesto pripalo je ekipi Vydrany sa 15 bodova koliko je skupila i ekipa U21 Austria, a četvrto mjesto osvojila je mađarska ekipa Penzügyör sa šest osvojenih bodova.

Varaždinci će tako natjecanje u srednjeeuropskoj ligi nastaviti u susretima za plasman od 7. do 12. mjesta, dok će dvije prvoplasirane nastaviti borbu za naslov prvaka. Za utjehu Varaždincima ostaje podatak da su prvi u igri parova, jer je par Japec/Ređep pobijedio u svih šest susreta.

U međuvremenu, STK Starr okreće se domaćem prvenstvu u kojem se nalazi na prvom mjestu. Preostala su još dva kola i vrlo realna mogućnost da Varaždinci osvoje naslov jesenskih prvaka Hrvatske.

Ove subote Varaždinci putuju u Zadar kod posljednjeplasirane ekipe STK Donat te 5. prosinca dočekuju ekipu STK Vodovod Osijek, koja se nalazi u sredini prevswntvene ljestvice na petom mjestu sa četiri pobjede i tri poraza.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije