Klupskoj legendi Tonimiru Sokolu zabranjen ulazak u HK Vindija

Tonimiru Sokolu, jednim od najboljih hrvača u povijesti Hrvačkog kluba, od jučer, 23. studenoga, zabranjen je ulazak u klub. Prema njegovim riječima, do toga je došlo nakon njegovih istupa u javnosti, gdje je prozivao klub za nebrigu oko sportaša i neplaćanje zaostalih stipendija. Također, uručena mu je i ispisnica iz kluba, prema kojoj može otići u bilo koji drugi klub bez naknade klubu.

– Prije svega, boli me način na koji su mi to rekli. Boli me i što je uopće došlo do toga, dao sam sve za taj klub, nastupao ozlijeđen, borio se i dolazio na treninge. Odluku o zabrani pristupa klubu dali su mi usmeno, a kad sam zatražio da mi tu odluku daju napismeno, rekli su kako je mišljenje Izvršnog odbora jednoglasno i da mi neće to dati napismeno, bez ikakvog opravdanja – rekao je Tonimir Sokol.

Kako kaže, pretpostavlja da je do toga došlo zbog prozivanja kluba.

– Pa mislim da je zbog toga, ali svejedno mislim i da sam zaslužio više poštovanja. Obećavali su mi da će uvijek biti mjesta za mene u klubu – rekao je.

Za komentar smo upitali i trenera Peru Panića.

– Ova odluka dakako da ima veze s njegovim istupima u javnosti, a ispisnicu je zatražio samoinicijativno. Donijeti ovakvu odluku nije bilo jednostavno, iako je Tonimir imao svoje grijehe, ali odluka nije bila moja, već od Izvršnog odbora, a nije na meni da se igram suca u ovakvoj situaciji – rekao nam je Panić.

Tajnik hrvačkog kluba Vindija Enriko Parlaj nam je rekao kako nije posljednjih dana razgovarao sa Sokolom, ali da je trener Pamić usmenim putem Sokolu iznio stav Izvršnog odbora. Također, nadodao je da ukoliko će Sokol zatražiti pismenim putem odluku kluba u kojoj mu se zabranjuje ulazak u klub, on će je i dobiti.

Tonimir Sokol je inače 11 godina zaredom osvajao naslov prvaka Hrvatske u hrvanju, a proglašen je i najboljim sportašem Grada Varaždina za 2013. godinu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije