Gradonačelnik Habuš čestitao Škorancu na tituli svjetskog juniorskog prvaka

Danas je, u srijedu, 28. listopada, u Gradskoj vijećnici, gradonačelnik Goran Habuš primio Juricu Škoraneca, juniorskog prvaka svijeta u savate boksu i člana savate kluba Fight Club Kovačić Varaždin.

Mladi Varaždinac Jurica Škoranec 18. je rujna u dvorani Graberje postao juniorski prvak svijeta u savate boksu, kada je u finalnom meču pobijedio prvaka Francuske Kevina Andrezea.

> Jurica Škoranec pred svojom publikom osvojio naslov juniorskog svjetskog prvaka

Iako se finalni meč trebao održati u Parizu, Hrvatski savate savez je od svjetske savate federacije zatražio domaćinstvo ovog meča i direktorij federacije je jednoglasno dodijelio domaćinstvo ovog meča Varaždinu, odnosno turniru koji organizira Fight Club KovačićCroatia savate open‘.

– Čestitke Jurici, svi rezultati u borilačkim sportovima nastavljaju tradiciju u gradu Varaždinu. Pred Juricom je karijera, on je mlad, sad ulazi u seniorske vode i mislim da od njega možemo očekivati još jako puno – rekao je gradonačelnik Habuš nakon prijema.

Jurica je slavio pobjedom na bodove i postao prvi Varaždinac u povijesti savate boksa juniorski prvak svijeta, a prošle je godine osvojio titulu juniorskog prvaka Europe pobijedivši u Francuskoj prvaka Rusije u finalu, dok je ove godine uz titulu juniorskog prvaka svijeta osvojio i titulu prvaka Balkana u savate boksu.

– Put do titule je bio jako težak, bili su jako naporni treninzi i sparinzi s dečkima iz Kneginca, a nakon tri pobjede u kvalifikacijama, u završnom meču uspio sam pobijediti najboljeg protivnika u svojoj kategoriji. Protivnik je bio vrlo čvrst i kvalitetan, ali najvažnije je da sam ja bio najbolji – ispričao je Škoranec svoj put do osvajanja titule svjetskog prvaka u kombat savateu do 75 kilograma.

Zadovoljan je osvajanjem titule bio i njegov mentor Siniša Kovačić.

– Bilo je teško, najteže je bilo u kvalifikacijama gdje je imao tri teška meča, a nakon što smo prošli kvalifikacije krenuli smo razmišljati o finalu i napravili smo dobru taktiku, imali smo dosta vremena da ga pripremimo i uvjerljivo je slavio. Ima sav potencijal, ali sve je u njegovoj glavi, a klub stoji iza svakog borca. Ako odluči, može jako puno napraviti – zaključio je Kovačić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije