NK Varaždin (zasad) neće u novo preoblikovanje

Na 18. sjednici Gradskog vijeća, održanoj u petak, nije podržan prijedlog gradonačelnika Habuša, o preobilikovanju NK Varaždin, preciznije o početku novog preoblikovanja kroz preimenovani Varaždinski športski nogometni klub.

Nakon što se prije dva tjedna nije sakupio dovoljan broj gradskih vijećnika, danas je, u petak, održana ponovna sjednica, gdje se raspravljalo o preoblikovanju NK Varaždin, a već na samom početku sjednice, brojni su vijećnici bili za micanje točke s dnevnog reda.

– Meni je jasno da je ovo odluka koja će podijeliti javnost, ali nedonošenje odluke odgađa na dulji rok mogućnost povratka u najviši rang natjecanja – rekao je gradonačelnik Habuš.

Također, nadodao je kako se time onemogućuje bavljenje sportom dvjestotinjak djece, koliko ih pohađa nogometnu školu.

Na Habuševe riječi reagirao je Miodrag Pap, kojem se nije svidjela retorika gradonačelnika Habuša.

– Razočaran sam vašom hušačkom retorikom gradonačelniče, mene zanima hoćete li moći stati pred tisuće druge djece i roditelje koji sami financiraju bavljenje ostalim sportovima i pogledati ih u oči? – rekao je za govornicom Pap.

Također, s odlukom o preoblikovanju kluba, nije se složio ni Mladen Hižak.

– Nogomet je skupa igračka, nek’ si je kupi tko hoće, ali ne našim novcem – oštro je komentirao vijećnik HSS-a.

Odluka je naišla na brojne podjele i nisu nužno bile vezane za stranačke blokove pa tako i vijećnik iz vladajuće kolicije, Dražen Pavličević nije bezrezervno podržao prijedlog o preoblikovanju.

– U ovom prijedlogu postoji previše upitnika, a bez sinergije Grada, Županije, Općina, navijača i legendi kluba, ne možemo vratiti klub na dane slave – komentirao je.

Prije samog glasovanja, gradonačelnik Habuš je istaknuo kako vrata kluba nisu zatvorena legendama, smatrajući kako je ovo tek prvi korak koji će upravo omogućiti povratak legendi u klub, odnosno priljev novaca, jer danas, kako je ustvrdio, svatko tko želi uložiti novac, traži nešto natrag, a preoblikovanje je prvi korak i osnovni preduvjet.

Naglasio je i kako je ovo njegov posljednji pokušaj značajnije pomoći klubu ako se ne izglasa ova odluka o preoblikovanju.

U vrijeme glasovanja o preoblikovanju, ukupno su ostala 22 vijećnika. Osam vijećnika je glasalo za preoblikovanje u športsko dioničko društvo, dok ih je 10 bilo protiv, a četiri su ostala suzdržana, čime odluka o preoblikovanju nije donesena.

Budućnost kluba tako i dalje još uvijek visi u zraku, čekaju se sljedeći koraci Uprave kluba iz Zagrebačke 94, odnosno nove reakcije nogometne i sportske javnosti u Varaždinu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije