Pregršt medalja atletičarima Slobode na pojedinačnom prvenstvu HALS-a

U prilično kasnom terminu za atletska natjecanja,proteklog vikenda održalo se pojedinačno prvenstvo Hrvatske Atletske Lige Sjever, poslijednje atletsko natjecanje u ovoj godini. Na tom svojevrnom drugoligaškom atletskom skupu još su nas jednom obradovali mladi atletičari AK ‘Sloboda’.

U kadetskoj konkurenciji izuzetno je raspoložena bila Orhidea Leščak koja je na 100 metara s preponama, s osobnim rekordom 15,12 sekundi istrčala najbolje vrijeme ove sezone u Hrvatskoj. Kasnije je i na 200 metara postavila novi osobni rekord i rezultatom 26,72 osvojila 2. mjesto.

Leonarda Bosilj se okitila zlatom u bacanju diska i broncom u bacanju kladiva, dok je Ana Majdak u istim disciplinama osvojila srebra.

Kod kadetkinja, srebro je još osvojila mlada Mihaela Habunek u skoku s motkom s osobnim rekordom 2, 20 metara. Odličnu trku na 200 metara istrčao je Andreas Jozepović te je osobnim rekordom 24,76 iznenadio konkurenciju i uzeo zlato. Zlato je osvojio i u bacanju koplja, gdje je u zadnjem hicu prebacio Jana Ožega koji se uz srebro u bacanju koplja okitio i zlatom u bacanju kugle. Raspoložena je bila i kadetska štafeta 4×100 metara AK Sloboda koja je u sastavu Jakov Glavač, Leon Vuković, Andro Petrinjak i Andreas Jozepović s vremenom 49,54 osvojila zlato.

Kod mlađih juniora, pobjednik na 100 metara s rezultatom 12,29 bio je Lovro Jurinić. Mladi atletičari Luka Ilčić i Pavao Želimorski su u skoku s motkom zauzeli drugo odnosno treće mjesto.

Od mlađih juniorki valja izdvojiti pobjedu Martine Kučine na 400 metara, drugo mjesto Paule Šimunčić na 1000 metara i treće mjesto Petre Špicar u skoku u dalj.

Drugog dana, snage su odmjerile mlađe kategorije. Polaznici atletske škole u AK Sloboda redom su osvajali sljedeće medalje. Andro Petrinjak – zlato u skoku u dalj (5,15) i srebro u trci na 60 metara (8,01), Simona Jambrošić – srebro u trci na 400 metara (1:02,73), Ema Čop – srebro u skoku u vis (1,40), Jakov Glavač, Pavao Želimorski, Marko Kralj, Andro Petrinjak – srebro u štafeti 4×60 metara mlađi kadeti, Mateo Pongračić – srebro u trci na 400 metara, Teo Čop – bronca u bacanju kugle. Enia Aladrović – bronca u trci na 60 metara, Luka Kovačićek – bronca u bacanju vortexa limači, Vinko Majdak – bronca u bacanju vortexa mlađi limači. Niko Purgarić, Domagoj Belić, Marko Kušter, Luka Kovačićek – bronca u štafeti 4×60 metara limači.

Podijeljeni su i pehari za poredak u ekipnom dijelu natjecanja kroz godinu u pet kola po kategorijama. Atletski klub Sloboda osvojio je sljedećih osam pehara za ukupni poredak: 2. mjesto – mlađi kadeti, 2. mjesto – mlađe kadetkinje, 1. mjesto – kadeti, 1. mjesto – kadetkinje, 2. mjesto – mlađe juniorke, 2. mjesto – ukupno muški, 2. mjesto – ukupno žene, 2. mjesto – sveukupno muški i žene.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije