Gimnastičarke Vindije na prvenstvu Hrvatske osvojile 21 medalju

U Osijeku je u u organizaciji KRŠG Rondo Osijek ove subote, 10. listopada održano 24. pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske za najteži A program. Na Prvenstvu je sudjelovalo ukupno 60 natjecateljki: šest seniorki, osam juniorki, 21 kadetkinja i 25 mlađih kadetkinja iz devet klubova.

Devet natjecateljica Vindije osvojilo je ukupno 21 medalju od čega čak 12 zlatnih, šest srebrnih i tri brončane i uz to dva ekipna naslova Prvakinja Hrvatske u kadetskoj i juniorskoj kategoriji, dok u seniorskoj i kategoriji mlađiih kadetkinja, GK Vindija nije imala ekipu.

Pojedinačno, najbolja seniorka Vindije Elena Milenković bila je prva, najbolja s obručem za koji je dobila visoku ocjenu 16.500, čunjevima i trakom, a samo je na lopti zbog malog kašnjenja na kraju vježbe i jedne greške osvojila treće mjesto.

Kod juniorki, najbolja je bila Rea Strnad koja je osvojila prva mjesta s obručem i loptom i drugo mjesto s čunjevima, dok je s vijačom ostala bez medalje na petom mjestu. Uz nju, u junirskoj kategoriji nastupala je Mia Vidaković, koja je osvojila treće mjesto s loptom te je bila četvrta s vijačom i obručem i peta s čunjevima.

U kadetskoj kategoriji, uvjerljivo najbolja bila je Tamara Artić, koja je osvojila prva mjesta sa svih pet rekvizita i izuzetno visokim ocjenama za svoj uzrast (s obručem i čunjevima čak 14.450 ), tik do nje bila je Ema Kovačić koja je osvojila druga mjesta sa svim rekvizitima, samo je zbog nekoliko grešaka s čunjevima ostala bez medalje, odnosno na petom mjestu.

Medalje u ovoj kategoriji dokopala se i Kaja Bobek koja je osvojila treće mjesto s vijačom, a s obručem je bila četvrta, dok je Tena Mlinarić, osim zlatne medalje za nastup u ekipi, ostala bez pojedinačnih medalja na petom mjestu s vijačom i trakom, na sedmom mjestu s obručem i loptom i osmom mjestu s čunjevima.

U najmlađoj kategoriji mlađih kadetkinja, ugodno su iznenadile Lara Domislović koja je osvojila dvije zlatne medalje s obručem i vijačom i srebrnu medalju vježbajući bez rekvizita, a Elena Košćak, kojoj je to bio prvi nastup u A programu osvojila je šesto mjesto u vježbi bez rekvizita i 12. mjesto s obručem.

Iako je Prvenstvo bilo relativno rano, Vindijke su se uspjele solidno pripremiti, no zapravo prema kraju sezone očekuju i bolje nastupe od svih, posebno od junirki Strnad i Vidaković i Eme Kovačić, koja iduće godine ulazi u junirsku kategoriju te je kandidatkinja za nastup na Europskom prvenstvu, a Strnad će se postupno početi pripremati za prelazak u senirsku kategoriju iduće godine i također je kandidatkinja za seniorsku reprezentaciju Hrvatske, odnosno nastup na nekom od Svjetskih kupova iduće godine.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije