Dabrovi slavili kod kuće protiv Đakova s čak 14 pogodaka razlike

Rukometaši GRK Varaždin 1930 danas su, u nedjelju, bili domaćini ekipi RK Đakovo. Nakon prošlotjedne pobjede protiv Karlovca, Dabrovi su u sklopu petog kola Premijer lige još jednom slavili s rezultatom 32:18.

Do prvog gola na utakmici, ujedno i prvog vodstva, Dabrovi su došli u prvoj minuti preko Ivana Horvata. Gostima nije dugo trebalo da izjednače, a nakon toga, vratar gostujuće momčadi obranio je udarac iz neposredne blizine, da bi se gosti ‘spetljali’ u napadu, što je iskoristio Marčec i brzim kontranapadom povećao vodstvo na 2:1.

U četvrtoj minuti, igrači Đakova su promašili gol, odnosno ispriječila im se vratnica, a u sljedećem napadu dosuđen je prekršaj na igraču Varaždina i prvi sedmerac na utakmici, kojeg Horvat nije uspio realizirati. U nastavku, još jednom je Tot obranio udarac domaćih igrača. U 7. minuti dosuđen je prvi sedmerac za Đakovo, ali je Špkić bio koncentriran, mada je u nastavku primio pogodak za 2:2.

Prvo vodstvo od dva pogotka prednosti donio je Marčec atraktivnim bacanjem za loptom, a uslijedilo je i prvo isključenje na utakmici, kojeg je ‘zaradio’ Punda, a Horvat je u nastavku akcije postigao svoj treći pogodak i stvorio prednost od 5:2 za Dabrove.

U 16. minuti, Marčec je još jednom strijelac te je tako doveo svoju momčad u prednost s pet pogodaka, odnosno na 7:2. U 17. minuti dosuđen je drugi sedmerac za goste, ali Špikić je opet bio na visini zadatka i obranio je udarac sa sedam metara.

Gosti su na svoj treći pogodak na utakmici čekali do 23. minute, kad je Klepo zabio svoj prvi pogodak i smanjio rezultat na 9:3, ali već u sljedećem napadu je Vujović ponovo povećao vodstvo Dabrova, da bi nešto kasnije Špikić obranio još jedan pokušaj gostiju i stigao do svoje osme obrane u prvom dijelu utakmice.

Na isteku 24. minute, sudac je označio treći sedmerac gostiju, kojeg je realizirao Crnić, a nekoliko trenutaka kasnije pogodio je i Klepo za 10:5. U sljedećem napadu, Zobec je pogodio iz sedmerca za Dabrove. U posljednjoj minuti dosuđen je još jedan sedmerac za Dabrove, a za 13:7 pogodio je Bruno-Vili Zobec. Na isteku prvog dijela utakmice, na 13:8 smanjio je Klepo. Prvo poluvrijeme je tako pripalo igračima Varaždina, koji su se predstavili malobrojnoj publici u boljem svijetlu od gostiju iz Đakova.

U nastavku utakmice, prve napade obje momčadi obilježile su vratnice, da bi u 32. minuti sudac Jurinović označio četvrti sedmerac za goste, kojeg je realizirao Crnić. U 35. minuti, Dabrovi su povećali prednost na 15:10 zahvaljujući pogotku Horvata. U 40. minuti, Marčec je još jednom strijelac, a svojim petim pogotkom, doveo je Dabrove u prednost od 18:11.

Do 43. minute ta prednost je narasla na 20:11, a pogodak je postigao Zobec iz petog sedmerca za Varaždince. Na deset razlike, Dabrove je doveo Marčec svojim sedmim pogotkom iz teške situacije te se tako uz vratara Špikića nametnuo kao jedan od heroja susreta protiv Đakova.

Bližeći se kraju utakmice, Dabrovi su nastavili u istom ritmu, da bi pet minuta prije kraja došli u prednost od 13 pogodaka pri rezultatu 29:16, a samo nekoliko trenutaka kasnije i na okruglih 30:16.

Utakmica koju smo danas gledali u Areni, bila je u potpunosti na strani Dabrova, stoga ne čudi visoka pobjeda s čak 14 pogodaka razlike, a konačan rezultat je bio 32:18.

Mogu biti samo zadovoljan rezultatom i pristupom, iako je bilo onih naših grešaka i to kardinalnih, primjerice, u prvom poluvremenu nismo trebali primiti više od pet zgoditaka. Oni su plod samo pada koncentracije. U srijedu dolazi Medveščak i idemo dalje. Rekao sam dečkima da se otuširaju i zaborave ovaj rezultat, a u srijedu idemo na pobjedu. Ova ekipa ima potencijal, ali moramo proći period sazrijevanja – komentirao je nakon utakmice trener Dabrova Vladimir Vujović.

Varaždin – Đakovo 32:18 (13:8)

Gradska sportska dvorana (Arena Varaždin). Gledatelja: 100.

GRK Varaždin 1930: Špikić, Šipić, Vučko, Zobec, Novak, Horvat, Vincek, Meštrić, Vidaček, Črnila, Huđ, Vujović, Hirš, Trefil, Marčec

Trener: Vladimir Vujović

RK Đakovo: Perković, Perić, Barberić, Lubar, Crnić, Petrović, Škalić, Klepo, Tot, Ćurić, Punda, Rotim, D. Bureš, M. Bureš

Trener: Jerko Pejić

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije