Članovi KKK Varteks na Otvorenom prvenstvu Hrvatske osvojili naslove prvaka

Članovi varaždinskog Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na trodnevnom otvorenom prvenstvu Hrvatske u kajaku i kanuu na divljim vodama za kadete, juniore i seniore, koje se održalo na desnom drenažnom jarku HE Dubrava od 4. do 6. rujna i pri tom su ostvarili odlične rezlutate.

Nastupilo je 80 natjecatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a prvog dana natjecanja održan je spust klasične dionice za kadete, juniore i seniore u dužini od dvije tisuće metara. U kategoriji kajak (K-1) kod kadetkinja, naslov državnog prvaka osvojila je članica Varteksa Maja Štimac, dok je Katja Bengeri bila 2., a Helena Strniščak 3. U ekipnoj vožnji, varaždinske kadetkinje osvojile su naslov državnih prvakinja.

U kategoriji K-1 kod kadeta, Roko Bengeri zauzeo je 2., Nikola Mavrić 3. i Marko Mumlek 7. mjesto, a u ekipnoj vožnji varaždinski kadeti bili su 2. U kategoriji K-1 kod juniora naslov državnog prvaka osvojio je Damian Kukec. U kategoriji K-1 seniori pobijedio je Emil Milihram i nakon dugogodišnje dominacije u disciplini kanu, pokazao da može pobjeđivati i u kajaku.

U seniorskoj konkurenciji nastupili su i Aleksandar Brkušanin koji je bio 3. i Dušan Brkušanin koji je zauzeo 4. mjesto. U ekipnoj vožnji 3xK-1 seniori posada u sastavu Aleksandar Brkušanin–Dušan Brkušanin–Damian Kukec osvojila je naslov državnih prvaka.

Drugog dana vožen je sprint za kadete, juniore i seniore u dužini od 350 metara. U kategoriji kajak (K-1) kadetkinje ponovo su bile najbrže, a naslov državnog prvaka osvojila je Katja Bengeri, dok je Maja Štimac bila 2., a Helena Strniščak osvojila je 3. mjesto.

U ekipnoj vožnji 3xK-1 kadetkinje posada u sastavu Katja Bengeri, Maja Štimac i Helena Strnišćak osvojila je 1. mjesto. U kategoriji K-1 kadeti Roko Bengeri zauzeo je 3., Nikola Mavrić 6. i Marko Mumlek 8. mjesto. U ekipnim vožnjama 3xK-1 kadeti posada u sastavu Roko Bengeri-Luka Marko Mumlek i Nikola Mavrić osvojila je 2. mjesto.

U kategoriji K-1 juniori naslov državnog prvaka osvojio je Damian Kukec. U kategoriji K-1 seniori Aleksandar Brkušanin zauzeo je 2., a Dušan Brkušanin 3. mjesto. U kategoriji kanu (C-1) kadetkinja Katja Bengeri je državna prvakinja, kadet Roko Bengeri je 2., a senior Robert Rauš zauzeo je 4. mjesto. U kategoriji kanua dvosjeda C2 seniori posada u sastavu Damian Kukec i Lovro Kukec zauzela je 4. mjesto. U ekipnoj vožnji 3xK-1 seniori posada u sastavu Aleksandar Brkušanin–Dušan Brkušanin–Damian Kukec osvojila je 2. mjesto.

Drugog dana u popodnevnim satima vožen je slalom za kadete i juniore u gdje je u kategoriji kajak (K-1) kadetkinje naslov državnog prvaka osvojila Katja Bengeri dok je Maja Štimac bila 2., a Helena Strniščak osvojila je 4. mjesto. U kategoriji K-1 kadeti Roko Bengeri zauzeo je 3., Nikola Mavrić 6., i Marko Mumlek 7. mjesto. U kategoriji K-1 junior Damian Kukec osvojio je naslov državnog prvaka. U ekipnim vožnjama 3xK-1 kadetkinje su postale državne prvakinje, a kadeti su osvojili 2. mjesto. U kategoriji kanu (C-1) kadetkinja Katja Bengeri je državna prvakinja, a kadet Roko Bengeri je bio 2.

Treći dan 6. 09. 2015. godine vožen je slalom za seniore gdje je u kategoriji kajak K-1 seniorke Katja Bengeri osvojila 1. mjesto, Maja Štimac bila je 2., a Helena Strniščak osvojila je 6. mjesto. Kod seniora Damian Kukec bio je 7., Roko Bengeri 12., Nikola Mavrić 15., i Marko Mumlek 17. U kategoriji kanu (C-1) Katja Bengeri je 2. kod seniorki, a Roko Bengeri 15. kod seniora.

U kategoriji kanua dvosjeda C2 seniori posada u sastavu Damian Kukec i Roko Bengeri zauzela je 4. mjesto. U ekipnoj vožnji 3xK-1 Maja, Katja i Helena postale su državne prvakinje, a Damian Kukec-Roko Bengeri-Nikola Mavrić bili su 3.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije