Kiskunfelegyhaza: Leon Šantek prvi, Stjepan Škoda treći na turniru u kampu

Leon Šantek i Stjepan Škoda, polaznici Regionalnog stolnoteniskog centra Varaždin, sudjelovali su u radu Eurotalents Pre-selection Camp-a u mađarskom Kiskunfelegyhazi. Kamp je vodio Ferenc Karzsai, trener svjetskog prvaka iz Austrije Wernera Schlagera, koji ima i najpoznatiju stolnotenisku akademiju u Europi, u Beču.

Tijekom kampa održan je i kontrolni turnir na kojem je Leon Šantek osvojio prvo mjesto, a Stjepan Škoda treće.
To je svakako potvrda o velikom talentu i budućnosti hrvatskog i europskog stolnog tenisa iz sjeverozapadne Hrvatske, mladih članova iz klubova STK Ljubeščica i STK Starr.

Ovi rezultati su veliki motiv za dalji rad, ali i potvrda dosadašnjeg dobrog treniranja uz pomoć kvalitetnih razvojnih programa u matičnim klubovima s njihovim trenerima uz koordinaciju i program Regionalnog stolnoteniskog centra Varaždin. Ovo su prvi rezultati rada na izvrsnosti za mlade stolnotenisače u Varaždinu pod vodstvom udruge Starr.

Na kampu je mladi dvojac iz Varaždinske županije vodio Darko Arapović, trener u STK Dr. Časl.

U dosadašnjem radu veliku ulogu odigrali su klupski treneri koji su im pružili neophodne osnove te ih usmjerili prema sve višim ciljevima.

Stjepan je prve stolnoteniske korake napravio u Kotoribi s trenerima koji su s njim radili u samim počecima, a također su zaslužni za njegove sadašnje rezultate kao i sadašnji trener Ronald Ređep iz STK Starr.

Leon je uz svoju trenericu Anitu Tomašić u STK Ljubeščica i radu u Regionalnom stolnoteniskom centru Varaždin na dobrom putu da zajedno sa Stjepanom ubrzo uđe u program Eurotalents, kojeg je ustrojila europska stolnoteniska federacija za potporu mladim talentima kako bi što potpunije razvili svoj talent.

Osim kampova za mlade igrače, ETTU organizira i kampove i za trenere koji rade s mladima kako bi se sveukupno podigla kvaliteta rada na svim nivoima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije