Vrhunski hrvatski i slovenski streličari nastupili na turniru u V. Toplicama

>> Vrhunski hrvatski i slovenski streličari nastupili na turniru u V. Toplicama

Na prostoru gradskog parka u Varaždinskim Toplicama protekle subote, 8. kolovoza, održan je streličarski turnir u organizaciji Streličarskog kluba ‘Minerva’.

Ovaj prvi turnir koji je tamošnji klub organizirao, u suradnji s varaždinskim Streličarskim klubom ‘Cekin’ i uz potporu Udruge veterana 7. gardijske brigade ‘Puma’, okupio je 30 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije, doznali smo od predsjednika Vjekoslava Sakača.

Predsjednik ‘Cekina’ Damir Kolarek napomenuo je da je odaziv sasvim zadovoljavajući, budući da je sredina kolovoza i da je natjecanje održano u zahjevnoj disciplini field.

– Ovdje su danas ljudi iz vrha svjetskog streličarstva. Tu je Domagoj Buden iz Zagreba, pobjednik europskog juniorskog kupa i nositelj medalje sa svjetskog prvenstva u fieldu, zatim bivša svjetska prvakinja Dolores Čekada iz Slovenije, pa Ana Umer, isto iz Slovenije, jedna od najboljih europskih streličarki u fieldu, onda Slovenci Kristijan Bauer i Den Habjan, obojica sudionici posljednjeg svjetskog prvenstva u fieldu… Uglavnom, tu su danas svi reprezentativci Hrvatske u fieldu i svi slovenski reprezentativci – rekao nam je Kolarek.

Disciplina field je terenska disciplina i stoga zahtijevnija nego što su to dvoranska prvenstva, doznali smo od organizatora. Na turniru se gađalo 12 meta u dvije serije, najprije s nepoznate udaljenosti i potom s poznate udaljenosti.

Događaj je svoje mjesto našao u okviru programa Dana grada Varaždinske Toplice, a otvorila ga je i na završetku medalje podijelila gradonačelnica Goranka Štefanić.

Pobjednici po kategorijama su: olimpijski luk juniori – Alen Remar (VSK), olimpijski luk juniorke – Urška Čović (Paradoks), olimpijski luk seniori – Den Habjan (Kamnik), olimpijski luk seniorke – Ana Umer (Ankaran), olimpijski luk veteranke – Božena Šimek-Šuplika (Cekin), olimpijski luk veterani – Mihael Štebih (Katarina Zrinska), složeni luk seniori – Domagoj Buden (Agram), složeni luk veterani – Stjepan Valentić (Dubrava), goli luk seniori – Robert Potrkač (Glina), goli luk veterani – Ištvan Lučić (Dubrava).

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije