Patrik Koščak novi glavni tajnik Zajednice sportskih udruga

Patrik Koščak obavljat će dužnost glavnog tajnika Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina u sljedeće 4 godine. Odlučio je tako na sjednici održanoj u utorak navečer Izvršni odbor Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina. Koščak je u proteklih godinu dana, od kako je Dragutin Posavec sredinom prošle godine otišao u mirovinu, bio vršitelj dužnosti glavnog tajnika.

Iako je Povjerenstvo Zajednice utvrdilo da neki od kandidata koji su poslali prijave ne udovoljavaju baš svim uvjetima natječaja, na sjednicu Izvršnog odbora pozvano je svih 9 kandidata koji su podnijeli prijavu no jedan je kandidat u međuvremenu odustao pa se pred Izvršnim odborom predstavilo osmero kandidata.

Podsjetimo, svoje kandidature podnijeli su dosadašnji v.d. glavnog tajnika i profesor kineziologije Patrik Košćak, bivši glavni tajnik i aktualni prvi operativac Stolnoteniskog kluba Varaždin Goran Jukić, bivši nogometni sudac i aktualni tajnik Županijskog nogometnog saveza Ivan Novak, bivši glavni tajnik i aktualni direktor Ženskog rukometnog kluba Koka Damir Premužić, bivši čelnik Rukometnog kluba Varteks di Caprio i aktualni zaposlenik gradske uprave Željko Kušter, predsjednik Teniskog kluba Varaždin 1181 Lovro Juzbašić, trenerica u Ženskom kuglačkom klubu Varaždin Darinka Bunić, bivši stolnotenisač Dubravko Golubić i bivši kuglač Stjepan Jagić.

Budućnost nakon izbora

Nakon trosatnog sastančenja i vijećanja, Izvršni odbor je u utorak navečer većinom glasova donio odluku da se na mjesto glavnog tajnika imenuje dosadašnji vršitelj dužnosti Patrik Koščak.

– Njegovo predstavljanje i vizija rada ocijenjeni su od strane većine članova Izvršnog odbora najboljim. Očekujemo od njega da pokaže neupitno znanje koje posjeduje te da bude korektan prema svim sportovima i sportašima na korist cjelokupnog varaždinskog sporta – rekao nam je predsjednik Zajednice sportskih udruga Goran Vučetić.

Novi glavni tajnik Patrik Košćak tako je nastavio obavljati dužnost koju je obavljao u proteklih godinu i tri mjeseca, ovaj put kao odabrani glavni tajnik s četverogodišnjim mandatom, a ne samo vršitelj dužnosti.

– Pa i očekivao sam da ću biti izabran. U proteklih više od godinu dana sam bio vršitelj dužnosti, ljudi me poznaju i znaju kako radim i u proteklih mjesec danas su mi izrazili svoju podršku. Hvala im na tome i radit ću na tome da opravdam njihovo povjerenje – rekao nam je Koščak.

Poručio je i da se njegov plan rada za sljedeće četiri godine bazira na poboljšanju infrastrukturnih uvjeta te poboljšanju uvjeta za trenere.

– Imamo sjajnu infrastrukturu ali ju moramo obnoviti i ušminkati jer su objekti stari i trebamo ih malo osvježiti. Fokusirat ću se također na trenere, da im se osiguraju uvjeti za rad i da budu plaćeni za svoj rad. Objekti i treneri su 50 posto posla u sportu, osnova za sve ostalo. Sportaš koji ima dobrog trenera i dvoranu ili igralište na kojem ima sve uvjete za treniranje ima i sve preduvjete da postane uspješan sportaš. Naravno da ću, kao i do sada, saslušati i sve konkretne i aktualne probleme, ideje, kritike i prijedloge varaždinskih sportaša i klubova i zajedno s njima raditi na tome na dobrobit varaždinskog sporta – poručio je Koščak.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije