Čak 46 odličja za varaždinske plivače na Regionalnom prvenstvu

U Sisku je u subotu i nedjelju 27. i 28. lipnja održano Regionalno prvenstvo u plivanju za sve dobne skupine na kojem su nastupila 264 natjecatelja iz devet klubova. PK Barok nastupio je ukupno sa 27 članova od kojih 13 muških i 14 ženskih.

Plivači i plivačice Baroka osvojili su ukupno 42 odličja, od kojih pet zlatnih, 16 srebrnih i 21 brončanu.

U kategoriji početnika, Nika Dobovičnik osvojila je čak pet medalja. Bila je tri puta srebrna i dva puta brončana. Erik Hunjek osvojio je tri srebra, a Leona Juriša broncu.

Kombinirana muško-ženska štafeta 4×50 metara slobodno u sastavu Erik Hunjek, Nika Dobovičnik, Leona Juriša i Luka Štumberger bila je uvjerljivo najbolja u konkurenciji početnika.

U kategoriji mlađih kadeta, Matej Čok osvojio je dva srebra i broncu.

U kategoriji kadeta, Jakov Igrec bio je dva puta zlatni: na 200 metara delfin i 400 metara mješovito, a među prva tri bio je i u kategoriji mlađih juniora.

Iva Vresk je osvojila jednu broncu.

Štafeta 4×100 metara mješovito u sastavu Doris Hudek, Patricija Lončarić, Iva Vresk i Petra Gašparac bila je trećeplasirana.

U kategoriji mlađih juniora, Martina Štefinec bila je dva puta zlatna: na 100 metara i 200 metara prsno. U navedenim utrkama, kao i u utrci 50 metara prsno, bila je među prve tri i u juniorskoj i u općoj kategoriji.

Martin Kocijan u istoj kategoriji bio je srebrni i dva puta brončani, dok je Mirta Piskač bila brončana.

Ženska štefeta 4×100 metara slobodno i 4×100 metara mješovito u sastavu Elena Škrapec, Martina Štefinec, Lea Ćelić i Mirta Piskač bila je druga u mlađoj juniorskoj konkurenciji, a također na postolju u juniorskoj i općoj kategoriji.

Muške štafete 4×100 metara slobodno i 4×100 metara mješovito u sastavu: Nikola Briški, Martin Kocijan, Neven Lončarić i Luka Cvetko osvajale su odličja u kategorijama mlađih juniora, juniora te u općoj.

U juniorskoj kategoriji, Karlo Rajković je osvojio broncu na 200 metara delfin.

Na natjecanju su nastupili i David Lazar, Luka Kokotec, Doria Klepač, Miran Piskač, Stela Grobotek, Maja Berkopić, Ida Marić i Melani Kliček.

Nove norme za PH na ovom natjecanju ostvarili su: Luka Cvetko (50 i 100 metara slobodno), Elena Škrapec (100 i 200 metara leđno) i Lea Ćelić (200 metara mješovito).

Plivački klub Varaždin predstavljale su plivačice Švetak Petra i Vuković Una te plivači Domislović Marin, Hajdinjak Karlo, Pintarić Lovro te Tropp Willi.

Srebrnu i brončanu medalju u kategoriji početnica osvojila je Petra Švetak, i to srebro na 50 metara prsno te broncu na 50 metara delfin. Petra je nastupila i na 50 metara kraul gdje je bila izvrsna četvrta te na 50 metara leđno, gdje je zauzela šesto mjesto.

Srebrnu i brončanu medalju također je osvojio i Karlo Hajdinjak, u kategoriji kadeta. Karlo je bio srebrni na 200 metara prsno, gdje je rezultatom potvrdio već prije isplivanu normu za PH. Broncu je osvojio na 100 metara prsno, u disciplini koju će također plivati na ljetnome PH. Uz dvije medalje, bio je odličan peti na 100 metara kraul, šesti na 100 metara delfin te sedmi na 200 metara mješovito.

Uz Petru i Karla, iskazala se i Una sa četvrtim mjestom na 50 metara prsno, Lovro sa petim mjestom na 100 metara delfin te Willi sa osobnim rekordom na 200 metara mješovito.

Državno prvenstvo održati će se u Zagrebu od 18. do 21. srpnja, a ukupno devet plivača Baroka osiguralo je nastup, što je najviše do sada na Ljetnim PH.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije