Ping pong turnir u održan u varaždinskom Lumini shoping centru

Prvi Lumini ping pong turnir održan je ove subote, 27. lipnja, a sudjelovalo je 102 natjecatelja. Tijekom cijelog dana igralo se u tri kategorije: mladi do 16 godina, muški iznad 16 i žene iznad 16. Karakteristika ping ponga je što svi igraju istim, drvenim reketima bez guma s kojima se igralo i ovogodišnje SP u Londonu.

– Ovaj zanimljiv i atraktivan sport mješavina je brzine, snage i staromodnih vještina igranja, a igranje istim reketom izjednačava šanse za pobjedu – rekao je Ronald Redjep, predsjednik Udruge STARR, suorganizatora turnira.

Sve prijavljene igrače Stadium Bowling nagradio je besplatnim kuglanjem, dok su najbolji po kategorijama osvojili vrijedne nagrade, među kojima izdvajamo ulaznice za cjelodnevno kupanje u Toplicama Sv. Martin, majice i vrijedne poklon pakete sponzora.

Nagrade su osigurali Lumini shoping centar te trgovine Next, hipermarket Victus Lumini, Sportvision, Adidas, te Toplice Sv. Martin.

Pobjednici turnira

U mješovitoj kategoriji mladi do 16 godina pobijedio je Dario Kraljić, drugi je bio Karlo Štriga, treći Filip Godina a četvrti Noa Stančić.

U kategoriji žene iznad 16 godina prva je bila Martina Jukić, druga Martina Milošević, treća Bruna Borovec, a četvrta Saša Kraljić.

U kategoriji muški iznad 16 godina pobijedio je Željan Gačina iz Zagreba, polufinalist hrvatskih kvalifikacija za SP, drugi je bio Marko Habijanec iz Velike Gorice, pobjednik hrvatskih kvalifikacija za SP i sudionik SP u ping pongu u siječnju ove godine, treći je bio Stjepan Škoda iz Kotoribe, a četvrti Nino Bašek iz Čakovca.

Pobjednik turnira Željan Gačina brat je hrvatskog reprezentativca u stolnom tenisu Andreja Gačine, a na turnir u Lumini centar došao je biciklom iz Zagreba.

Zabavni program

Prije seniorskog finala sve natjecatelje i posjetitelje Lumini shoping centra uveselila je s nekoliko skladbi Martina Milošević sa svojim bandom.

Ona je bila ovogodišnja sudionica televizijskog natjecanja u pjevanju Voice, u kojem je nažalost ispala u duelu sa pobjednicom Ninom Kraljić.

Martina je trenerica i igračica stolnog tenisa i ping ponga, a na turniru je osvojila drugo mjesto.

Udruge STARR nakon odlične organizacije prošlogodišnjih kvalifikacija za SP u ping pongu ponovo je dobila dopusnicu za organiziranje kvalifikacija, a u tijeku su pregovori o održavanju kvalifikacija u Varaždinu.

Udruga STARR organizira i brojne turnire u stolnom tenisu, tako će se 29. kolovoza održati veteransko PH u Varaždinu u TTS Sportskom centru.

Dan kasnije, 30. kolovoza održat će se tradicionalni VzPong, turnir za profesionalne i amaterske stolnotenisače također u TTS Sportskom centru.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije