Ivan Štefičar savladao 70 kilometara dugu velebitsku stazu

Prema pisanju portala Lepoglava.Net 17 sati i 15 minuta trebalo je Ivanu Štefičaru, članu Planinarskog društva Pusti duh i Sportsko – penjačkog kluba Direkt da sa svojim prijateljima Marjanom Lonjakom (PD Pusti duh, SRD 315 sjeverozapad) i Dinom Šimekom iz Varaždina, savlada stazu brdske trail utrke “Velebit ULTRA trail 2015” dugu 70 kilometara i s pet tisuća metara visinske razlike.

Bila je to jedna od tri kategorije, i to ona najteža, u kojoj su se natjecali sudionici navedene utrke, njih nešto manje od 500. Uz kategoriju Ultra, sudionici utrke natjecali su se i u kategoriji Light (14 km, visinskih 1000 m +/-) i Challenger (27 km, visinskih 2000 m +/-).

– Najteža kategorija je stvarno i bila najteža. Po mojem mišljenju to je bila najteža od svih ultri koje sam istrčao. Možda čak i teža od 100 milja Istre. Kad se u 70 kilometara “stisne” 5000 metara uspona i spusta, pa još k tome dodate krš južnog Velebita to je onda stvarno ultra teško – istaknuo je Ivan Štefičar.

Start i cilj utrke bili su u Starigradu Paklenici, a trasa je obuhvaćala Veliko Rujno, Stražbenicu, Borisov dom, Struge, Vaganski vrh(1757 m), Bunovac, Ivine Vodice, Sveto Brdo (1752 m), Dušice, Libinje, Jurline i Močila.

U kategoriji je startalo 80 trkača i trkačica, ali zbog izuzetno teškog i zahtjevnog terena, tijekom utrke odustalo ih je čak 30.
Ivan je podijelio s Marjanom i Dinom podijelio 37. mjesto. Oni su cijelu stazu prošli zajedno i tako ušli u cilj.

– S obzirom na sve nedaće koje su nas snašle na stazi – ozljede, kiša…, zadovoljni smo bili završetkom utrke – zaključio je Ivan.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije