Odlični nastupi atletičara Slobode u sastavu reprezentacije

Nakon dva dana natjecanja na ekipnom prvenstvu Europe (2. liga) koje se održalo u Staroj Zagori u Bugarskoj, reprezentacija Hrvatske je zauzela peto mjesto sa 167 bodova, dok je prvo mjesto osvojila reprezentacija Danske sa 224 boda.

U sastavu reprezentacije Hrvatske nastupilo je čak šest atletičara Slobode i to Mirko Mičuda, Lucija Pokos, Marija Hižman, Višnja Bunić, Franja Želimorski i Kristina Dudek.

Protivnici su bile reprezentacije domaćina Bugarske, Cipra, Danske, Mađarske, Islanda, Srbije i Slovenije.

Najbolji plasman od Varaždinaca ostvarili su Lucija Pokos na 200 metara s osvojenom broncom, Mirko Mičuda u kladivu se smjestio na četvrtom mjestu, kao i Franja Želimorski u bacanju koplja, a Višnja Bunić je bila osma na 800 metara.

Marija Hižman, Kristina Dudek i Lucija Pokos nastupile su još i u štafetama 4×100 metara gdje su se smjestile na peto mjesto i 4×400 metara gdje su osvojile brončanu medalju.

Svi varaždinski atletičari nastupili su u okviru očekivanja, ali ipak treba posebno istaknuti izvanredno trčanje Kristine Dudek u šatfeti 4×400 metara, čijom je najvećom zaslugom osvojena bronca.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije