Dudek i Pokos srušile rekorde na mitingu u Sloveniji

Međunarodni atletski miting u Slovenskoj Bistrici će AK Sloboda pamtiti kao miting kada su se obarali prastari rekordi i postavljale norme za velika natjecanja. Vremenski uvjeti su bili idealni, a organizacija na zavidnoj razini.

Odličan rezultat postigla je Kristina Dudek na 400 metara. Osim što je pobijedila (u solo trci) sa osobnim rekordom od 53,87 sekundi, ostvarila je normu za Europsko prvenstvo u Talinu. Bila je za četiri stotinke bolja od 27 godina starog varaždinskog rekorda Suzane Belač i svrstala se time na 10. mjesto na tablici najboljih rezultata svih vremena u Hrvatskoj na 400 metara.

Ništa manje spektakularno nije bilo na 100 m kod žena. Tamo je Lucija Pokos osvojila drugo mjesto sa 11,64 sekundi. To je bilo bolje od 38 godina starog varaždinskog rekorda legendarne Dijane Sokač. Lucija se je ovim rekordom postavila na četvrto mjesto na tablici svih vremena što se tiče Hrvatske, a ujedno potvrdila i normu za Europsko prvenstvo.

Seniorka Marija Hižman osvojila je drugo mjesto na 400 metara sa solidnih 55,70 sekundi.

Mirko Mičuda kladivo je bacio solidnih 68,54 metara i zauzeo treće mjesto.

Mateja Jambrović je bila peta na 100 metara s osobnim rekordom i rezultatom 12,16 sekundi i tako se na samo 16 stotinki približila normi za Europsko juniorsko prvenstvo.

Mlađi junior David Šalamon, već putnik za svjetsko prvenstvo, pokušao je postići normu i na 400 metara, ali mu to nije uspjelo. Ipak istrčao je svoj osobni rekord, a normi se približio na samo 18 stotinki.

Nastupio je i Bernard Gavez na 800 metara i osvojio sedmo mjesto sa 1:55,63 minuta, što je za koju stotinku slabije od njegovog osobnog rekorda.

Tako ova ekspedicija varaždinskih atletičara u mali slovenski gradić, po svojoj uspješnosti i rezultatima ulazi u povijest klupske atletike.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije