Varaždinci iz užeg centra u šoku: Unatoč propusnicama dobivaju kazne za parking!

‘Stanari u povijesnoj jezgri Grada koji u vrijeme trajanja Festivala zbog održavanja istog ne mogu pristupiti svojim dvorištima, imat će osigurani parkiralište na Trgu bana Jelačića i dijelu Ulice Augusta Šenoe’, jedna je od odredbi Grada koja se provodi već nekoliko godina.

Ipak, danas u redakciju se javilo nekoliko čitatelja s istim problemom – njima su djelatnici tvrtke Crtorad napisali kazne, iako su na vjetrobranskom staklu automobila jasno imali istaknutu dozvolu za ulazak i parkiranje.

– Živim u Gajevoj ulici i kao i svake godine do sad dobila sam dozovolu kojom mogu ući u svoje dvorište, ali kako je velika koncentracija ljudi tamo, tih deset dana imam pravo na besplatno parkiranje u Šenoinoj i Banus placu. To sam jutros i učinila, ali me kasnije dočekao šok – kazna od 95 kuna zbog neplaćanja parkinga! – rekla je ogorčena čitateljica (podaci poznati redakciji).

Kaznu je odnijela u Turističku zajednicu Grada Varaždina, a tamošnji djelatnici bili su začuđeni i rekli su da će vidjeti što se može učiniti po tom pitanju.

Čitateljica je zvala i odjel za reklamacije tvrtke Crtorad u kojem su rekli kako joj dozvola ne omogućava besplatno parkiranje.

– Ovo je samo propusnica kako biste mogli do svog dvorišta, njome nemate pravo na besplatan parking! – rečeno joj je, a na pitanje kako je to bilo moguće dosadašnjih godina, odgovor je glasio.

– Prošlih godina je bila jedna, sad je sasvim druga priča!

Ostaje pitanje kako će stanari uže gradske jezgre svoja vozila parkirati u svoja dvorišta, a da ne smetaju šetačima.

Poslali smo službeni upit Turističkoj zajednici Grada Varaždina kako će postupiti u navedenoj situaciji, a odgovor ćemo objaviti po primitku.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije