ISPUŠNI VENTIL Cijena novog gradskog prijevoza Varaždincima izmamila osmijeh

U Varaždinu bi ponovno trebao zaživjeti gradski prijevoz. O tome će u ponedjeljak 30. svibnja odlučivati Gradsko vijeće, a pred vijećnicima će se naći prijedlog odluke da se koncesija dodijeli poduzeću Vincek.

Na natječaj su se javila samo dva ponuditelja. I dok je AP Varaždin ponudio cijenu od 7 kuna, Vincek je izračunao da mu se isplati Varaždinke i Varaždince voziti po cijeni od 2,99 kune.

> Je li to moguće? U Varaždin se vraća gradski prijevoz, koštat će 2,99 kune!

> Evo kako će izgledati autobusne linije u novom gradskom prijevozu

Pitali smo građane što misle o tome i jesu li ranije koristili gradski prijevoz te kakva su im bila iskustva.

Što su nam rekli, pročitajte u nastavku, a o toj temi (i ne samo o njoj!) danas ćemo govoriti u emisiji Ispušni ventil na Radiju Sjeverozapad.

Početak je u 10 sati i 15 minuta – nazovite i recite što vi mislite! I dajte si oduška i recite nam što god vas tišti, predložite temu, skrenite nam pažnju na neki problem koji ste uočili..

> Emisiju Ispušni ventil možete slušati i putem interneta

Milka Hudek

– Mislim da bi bilo pametno ponovno uvesti gradski prijevoz. S onim prijašnjim sam bila zadovoljna. Išla sam od željezničke do Varteksa, tamo sam imala liječnika. Često sam se vozila i sada ću, naravno, ponovno. Trenutno koristim taxi. Nova cijena 3 kune? Super! To mi paše, vozit ću se još češće.

Ladislav Pokos

– Čuo sam da će se ponovno uvesti gradski prijevoz. Istovremeno se i veselim i ne. Problem je što kod nas ne postoji kultura korištenja gradskog prijevoza, teško to ide. Nema ljudi, premalo ljudi se vozi. Ja se jesam vozio, većinom po gradu. Nije bilo preskupo. A ako bi nova cijena bila 3 kune, to bi sigurno privuklo više ljudi. Ali hoće li se to prijevozniku isplatiti, to je pitanje.

Miroslava Radočaj

– Koristila sam povremeno gradski prijevoz, kad sam išla u bolnicu. Puno mi je to značilo. Čitala sam da će se ponovno uvesti i sigurno budem ga koristila. Koliko se sjećam, nova cijena bi trebala biti 2,99 kuna. To bi zaista bilo lijepo, pogotovo za nas umirovljenika. Sigurno ću se voziti, jer sve više sam kod liječnika, a živim na Banfici, dug je put do bolnice.

Josip Bosilj

– Čuo sam da se uvodi ponovno gradski prijevoz, ali ne znam koliko je to konkretno. Vozio sam se ranije. Tu sam na Banfici, vozio sam se do kolege u Jalkovec i slično. Stara cijena bila mi je prihvatljiva. Mislim da je gradski prijevoz dobra ideja, pogotovo za starije ljude koji ne mogu autom… Nova cijena je 3 kune? To je jako dobra cijena. Vozit ću se ako bude trebalo, ali ja više preferiram noge.

Bogdan Rakas

– Nisam čuo da uvodi gradski prijevoz. U vrijeme kada su prije vozili, koristio sam ga, ali samo ponekad. Cijena je, ako se dobro sjećam, bila 5 kuna. Mislim da bi bilo dobro ponovno uvesti gradski prijevoz, ali da se zna kuda linije idu, a ne kako je bilo prije. Cijena će biti 3 kune? stvarno jeftino!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije