‘Vatrogastvo na području Varaždinske županije ima svijetlu budućnost’

U Županijskoj palači u Varaždinu upriličen je prijem za članove Predsjedništva i Zapovjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije koje su povodom obilježavanja nacionalne manifestacije ‘Svibanj – mjesec zaštite od požara’ primili župan Varaždinske županije Predrag Štromar i njegov zamjenik Alen Kišić.

Župan Predrag Štromar tom je prilikom zahvalio vatrogascima na svim aktivnostima koje rade, ne samo u mjesecu zaštite od požara, već tokom čitave godine, a sve s ciljem zaštite i spašavanja ljudi i imovine na području Varaždinske županije i diljem Hrvatske.

– Ovo je prilika da Vam zahvalimo na svim aktivnostima, a posebno prošle godine kada ste se istaknuli u gašenju požara na Pelješcu te spašavanju imovine i saniranju šteta u poplavama u istočnoj Slavoniji, ali i u Varaždinskoj županiji. Dobrovoljna vatrogasna društva su u pravilu nositelji cjelokupnog sustava zaštite i spašavanja u jedinicama lokalne samouprave i kao takvi ste nam vrlo važni u društvenoj zajednici – istaknuo je te dodao kako su vatrogasna društva pokazala da osim zaštite od požara doprinose i društvenom razvoju lokalnih sredina jer su i organizatori brojnih kulturno-društvenih događanja tijekom godine.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović zahvalio je županu na prijemu i podsjetio što su vatrogasci radili u proteklih godinu dana te pojasnio sve aktualnosti u radu vatrogasnih organizacija s područja Županije.

– Vatrogasna zajednica Varaždinske županije sastavljena je od 6 gradskih, 17 općinskih vatrogasnih zajednica te 5 dobrovoljnih vatrogasnih društava koja su direktno uključena u Županijsku vatrogasnu zajednicu. Svi ti subjekti broje oko 11 tisuća članova i članica u svim kategorijama. U 2015. godini sveukupno je odrađeno 630 intervencija diljem Županije za što je utrošeno tisuće sati dobrovoljnog rada – rekao je predsjednik Zajednice Vukalović dodavši kako se sve više djece i mladeži uključuje u rad vatrogasnih organizacija što pokazuje da vatrogastvo na području Varaždinske županije ima svijetlu budućnost.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije