MEC završio europski projekt vrijedan više od dva milijuna kuna

U Elektrostrojarskoj školi održana je završna konferencija projekta ‘Kroz školski kurikulum do suvremenih sadržaja i metoda u studijskoj produkciji’, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, sheme za dodjelu bespovratnih sredstava ‘Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada – faza II’.

Vrijednost projekta bila je 2.193.727,24 kuna, a jedan od ciljeva projekta bila je pojačati stručne i operativne kapacitete partnerskih strukovnih škola potrebnih za izradu inovativnog školskog kurikuluma i metoda rada na području suvremene studijske produkcije u skladu s potrebama poslodavaca i trendovima u audiovizualnoj industriji i elektroničkim medijima.

Na završnoj konferenciji prikazan je presjek svih aktivnosti, pa su tako istaknuta četiri nova izborna kurikuluma koje će učenici moći birati u nastavi, a kupljena je i informatička oprema poput računala, kamera, mikrofona i ostalog.

Za potrebe projekta, kao i za njegovu održivost, pripremljena je jedinstvena stručna literatura koja je pohranjena na Internet stranici projekta i koju će učenici moći koristiti u svojem školovanju. Održan je i ljetni kamp na otoku Visu gdje su učenici škola nositelja i partnera na projektu sudjelovali u izradi dokumentarnih filmova, čiji su isječci prikazani na današnjoj završnoj konferenciji.

Također, u edukaciji profesora i učenika sudjelovali su najbolji ljudi iz televizijsko-informativnog područja, poput novinarke Nensi Blažević, filmskog snimatelja Borisa Poljaka ili pak akademskog filmskog snimatelja Roberta Kriveca.

– Cilj svake škole je obrazovanje koje je primjereno tržištu rada. Medijski tehničari koji ne prate današnju tehniku i produkciju nisu konkurentni na tržištu rada, a to je ujedno i cilj ovog projekta – rekao je na konferenciji zamjenik župana Alen Kišić.

Kišić je dodao kako će učenici dobiti i Školsku televiziju što je raritet u Hrvatskoj jer to samo Elektrostrojarska škola može realizirati, te je pohvalio školu jer je perjanica u Hrvatskoj kada se govori o privlačenju europskih sredstava i profesionalnosti kod njihove realizacije.

Projekt je trajao 12 mjeseci, a sudjelovalo je 50 učenika koji se školuju za zanimanje medijski tehničar, kao i profesori iz Elektrostrojarske škole Varaždin i Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, koji su partneri na projektu.

Osim njih, partneri na projektu bili su i udruga RESTART, čiji su članovi bili mentori učenicima i profesorima iz obje škole te Veleučilište VERN, čiji su profesori držali edukacije te ustupili svoje prostore na otoku Visu za potrebe ljetnog kampa.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije