Djelatnici škola Kamenice, Žarovnice i Višnjice učili o pružanju prve pomoći

Obilježavajući Tjedan Hrvatskog Crvenog križa, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec provodi niz aktivnosti. Jedna od njih je Edukacija o pružanju prve pomoći djeci, koja je u prostoru Doma kulture u Lepoglavi, održana za djelatnike osnovnih škola iz Kamenice, Žarovnice i Višnjice, piše Lepoglava.net.

Edukaciju je vodio dr. med. Antonio Golub, licencirani predavač prve pomoći Hrvatskog Crvenog križa, a sukladno ‘Pravilniku o načinu postupanja odgojno-obrazovnih radnika školskih ustanova u poduzimanju mjera zaštite prava učenika te prijave svakog kršenja tih prava nadležnim tijelima’.

Kroz predavanje i praktični rad školski su djelatnici upoznati o postupanju kod astme, konvulzije, šećerne bolest, alergija i anafilaktičkog šoka, krvarenja i otvorenih ozljeda, ozljeda kostiju i zglobova, postupanju kad je dijete bez svijesti te osnovnim održavanjem života.

Dodatne vještine

Cilj navedene edukacije pridonijeti je stjecanju dodatnih znanja i vještina odgojno obrazovnih radnika za prepoznavanje i pojavu prvih simptoma određenih zdravstvenih stanja kod djece i učenika, a zahvaljujući kojima odgojno – obrazovni radnici u iznimnim situacijama mogu reagirati na odgovarajući način, potrebitom pružiti potrebnu prvu pomoć, spriječiti daljnje komplikacije i spasiti život.

Programi prve pomoći provode se i za najmlađe. S radionicama ‘Za pružanje prve pomoći nikad nije prerano’ započeti su u drugom polugodištu ove školske godine i u lepoglavskoj osnovnoj školi, a nastavljaju se u Tjednu Crvenog križa i to u četvrtak, 12. svibnja u Dječjem vrtiću Lepoglava za stariju vrtićku skupinu, a dan ranije s radionicama Crvenog križa u Područnoj školi Žarovnica.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije