FOTO Učenici varaždinske Pete osnovne naučili pripremati zdrave obroke

>> Na domaćinstvu radionice kvalitetnih obroka za učenike V. OŠ

Učenici drugih i trećih razreda varaždinske V. osnovne škole, koji pohađaju izvannastavnu aktivnost domaćinstvo, prisustvovali su radionici na kojoj su upoznali svojstva i ljekovitost klica mungo graha. Radionicu je vodila Jadranka Kos.

Nakon teorijskog dijela gdje su saznali koje sve minerale i vitamine unosimo u organizam i kakvi se metabolički procesi odvijaju, učenici su aktivno sudjelovali u izradi dviju salata. U prvoj su pomiješali brokulu, mrkvu, tostirani sezam, klice mungo graha, rižine rezance (Vilina kosa) i začinili je posebnim umakom koji je sadržavao đumbir, kikiriki maslac, češnjak, sezamovo ulje, limunov sok i soja umak.

Druga salata bila je od graha, leće, kukuruza, svježe paprike, mungo klica i na kraju je bilo dodano bučino ulje i limunov sok. Učenici su s velikim zadovoljstvom kušali pripremljene salate.

Obzirom da V. osnovna škola u školskoj kuhinji već treću godinu zaredom u svojim jelovnicima prakticira pravilne i nutritivno izbalansirane obroke u projektu zdrave prehrane, kroz ovakve radionice se nastoji potaknuti učenike da i aktivno sudjeluju u pripremanju jednostavnih i kvalitetnih obroka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije