ZA SIGURNOST DJECE Kod varaždinske Pete osnovne škole napravljena pješačka staza

Uz pomoć donacija tvrtke Marlex i izviđača Sirius te uz vlastita sredstva, na južnoj strani varaždinske Pete osnovne škole, uz rub prilazne ceste, izrađen je nogostup.

– Ulica u kojoj se nalazi škola je odvojak Ulice Frana Kurelca, a tijekom godina smo se suočavali sa sve većim problemom, posebno dok pada kiša i snijeg. Često se stvaraju i nesnosne gužve koje ugrožavaju sigurnost djece, dok većina roditelja dovozi svoju djecu autima pred školu. Upravo zato smo zatražili suglasnost od Upravnog odjela za komunalni odjel, urbanizam i zaštitu okoline te krenuli u radove – kazao je Mario Šipek, ravnatelj Pete osnovne škole.

Radovi su izvedeni prema Izvedbenom projektu ‘Izgradnje pješačke staze od Zavojne ulice do ulice F. Kurelca’ u dužini od 70 metara i širine 2 metra.

– Time smo poboljšali sigurnost naših učenika, a i ostali građani mogu nesmetano šetati nogostupom, koji ima gabarite za pješake ali i za bicikliste, bez straha od ugroze vozila – kazao je, dodavši da im predstoji izrada ništetnog puta na livadi uz zapadnu ogradu V. osnovne škole.

– Mnogi naši učenici livadu koriste kao prečac jer bi morali zaobilaziti veći dio na putu od doma do škole i obrnuto. U jesensko/zimskom razdoblju livada je blatna, puna lokvi, a kako je u zimsko vrijeme dan kraći te je njome teško proći u mračnim uvjetima, dolazi do ozljeda. Uređenjem tog dijela imali bi koristi vlasnici, škola i šira društvena zajednica. Ideja se svidjela vlasnicima te su nam dali suglasnost.

> BLATO KOD PETE Ravnatelj Šipek: ‘Škola će pomoću donacija pokušati urediti put’

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije