Bogat program u Prigorcu povodom obljetnice pogiblje Josipa Magaša 23. travnja

Vodstva Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ivanec i Udruge građana Prigorec utvrdili su i završne detalje 24. obljetnice obilježavanja pogibije prigorskog branitelja Josipa Magaša.

Tako će u subotu, 23. travnja, na dan njegove pogibije, na posljednjem Josipovom počivalištu na groblju u Varaždinu u nazočnosti obitelji biti položen buket i zapaljene svijeće, a centralni dio manifestacije održat će se u nedjelju, 24. travnja, u poslijepodnevnim satima u Prigorcu.

U 15.30 će se kod spomen ploče na Josipovoj rodnoj kući održati kratka komemoracija, a nakon toga će se na igralištu odigrati dvije malonogometne utakmice u kojima će igrati ekipe djece te mještana Prigorca i branitelja. Pobjedničkoj ekipi u susretu djece bit će uručen poklon.

Nakon nogometnih utakmica, s početkom u 17.30 sati, u školi u Prigorcu odigrat će se stolnoteniski turnir mještana Prigorca i branitelja.

Obilježavanje pogibije Josipa Magaša bit će okončano u nedjelju, 1. svibnja, na 21. obljetnicu oslobodilačke akcije Bljesak, kada će se u kapelici Svetog duha u Prigorcu s početkom u 11 sati održati Sveta misa za Josipa i sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Josip Magaš bio je pripadnik slavne 1. gardijske brigade Tigrovi, a poginuo je 23. travnja 1992. godine u obrani Livna.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije