GRADSKA KNJIŽNICA LUDBREG

Književni susret s Dragom Hedlom u Ludbregu 23. svibnja

Čet
23
23. svibnja
19:00
Gradska knjižnica i čitaonica ‘Mladen Kerstner’ Ludbreg
Trg Svetog Trojstva 19
Ludbreg
događaj je prošao
Loading Događaji

Poznati novinar i književnik Drago Hedl ovoga tjedna gostuje u Ludbregu.

U vijećnici Centra za kulturu i informiranje ‘Dragutin Novak’ u Ludbregu u četvrtak, 23. svibnja, održat će se književni susret s Dragom Hedlom, istaknutim hrvatskim novinarom i piscem. Početak ovoga događanja, koji organizira Gradska knjižnica i čitaonica ‘Mladen Kerstner’, počinje u 19 sati.

Posljednjih godina Drago Hedl u javnosti je ponajviše prisutan kao istraživački novinar Telegrama te pisac kriminalističkih romana od kojih su mnogi ekranizirani. Rođen je 1950. godine u Osijeku, a novinarstvom se profesionalno bavi od 1980., kad se zapošljava u Glasu Slavonije. Tijekom karijere pisao je za Slobodnu Dalmaciju, Novi list, Feral Tribune i Jutarnji list. Dobitnik je nagrade Hrvatskog novinarskog društva za životno djelo te brojnih drugih vrijednih nagrada i priznanja.

S obzirom da je razgovor s Hedlom u Ludbregu najavljen kao književni susret, spomenimo neke naslove njegovih djela, koja se od publicistike do romana u žanru trilera: ‘Smijeh na kiši’, ‘Osječka slikovnica’, ‘Naši obračuni s Krležom’, ‘Žifci u škripcu’, ‘Ratne reportaže’, ‘Glavaš : kronika jedne destrukcije’, ‘Skriveno lice: biografija trećeg hrvatskog predsjednika’, ‘Donjodravska obala’. Na temelju njegovih romana ‘Izborna šutnja’, ‘Ispovjedna tajna’ i ‘Kijevska piletina’ snimljene su dvije sezone televizijske serije ‘Šutnja’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije