incident u orehovcu

Siniša Jenkač sudjelovao u incidentu, navodno je napao pripadnika Hrvatske vojske

Sve se zbilo u kasnim noćnim satima.

U nedjelju, 16. lipnja, oko 1 sat u Orehovcu na parkiralištu ispred vikend kuće došlo je do verbalnog i tjelesnog sukoba dvojice muškaraca starosti 45 i 52 godine. Prema pisanju Indexa, jedan od sudionika bio je gradonačelnik Novog Marofa iz redova HDZ-a Siniša Jenkač (45) te navode da je Jenkač napao aktivnog pripadnika Hrvatske vojske.

– U Općoj bolnici u Varaždinu 52-godišnjaku je pružena liječnika pomoć, dok se 45-godišnjak udaljio s mjesta događa. Naknadno je 45-godišnjak pristupio u Policijsku postaju Novi Marof gdje je ispitan zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavka 1. Kaznenog zakona u svezi članka 34. Kaznenog zakona – izvijestila je policija.

Jenkač: ‘Sudjelovao sam u incidentu, žao mi je’

Siniša Jenkač Indexu je odgovorio na upit vezan za incident.

– Mogu potvrditi da sam u spomenuto vrijeme, na spomenutoj lokaciji sudjelovao u incidentu te ovim putem izražavam žaljenje što sam u navedenom sudjelovao. Budući da je istraga u tijeku, ne smijem komentirati i iznositi detalje. Voljan sam dati komentar na cjelokupni događaj kada istraga i cjelokupni proces službeno završe. Tada ću komentirati sve okolnosti događaja – poručio je preko svog ureda u Novom Marofu za Index.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske postaje Novi Marof podnijet će posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Tko je Siniša Jenkač?

Na stranicama Grada Novog Marofa navodi se da je Siniša Jenkač rođen 28.08.1978. godine u Varaždinu, a živi u Novom Marofu. Završio je Elektrostrojarsku školu smjer tehničar za elektroniku i Olimpijsku akademiju za Trenera karatea te je apsolvent na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

– Od ostalih društvenih i sportskih aktivnosti mogu spomenuti da se dvadeset godina aktivno bavim karateom. Nositelj sam crnog pojasa 3.˚ DAN. Od najvećih sportskih uspjeha mogu spomenuti: Europsku medalju u karateu – srebrna medalja na prvenstvu Europe, Grenoble Francuska 2000. godine zbog čega sam proglašen za najboljeg sportaš Grada Novog Marofa iste godine. U sportu sam i dalje aktivan kao trener u Karate klubu Okinawa Novi Marof gdje sam posebno posvećen radu s djecom i mladima – navodi se na stranicama Grada Novog Marofa.

Osnivač je i dopredsjednik Športskog društva Ključ u kojem aktivno radi i tajnik je udruge privatnih šumoposjednika Graber Novi Marof.

– Od političkih dužnosti obnašao sam funkciju predsjednika mladeži GO HDZ-a Novi Marof i u dva mandata potpredsjednik ŽO Mladeži. Od 2008.-2012. godine bio sam potpredsjednik Gradskog odbora HDZ-a, a u ožujku 2012. izabran sam za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Novi Marof. Iskustvo u upravljanju Gradom stekao sam kao član Gradskog poglavarstva od 2006. do 2009. godine, a od 2009. do 2015. vijećnik sam Gradskog vijeća Novog Marofa. U 2015. godini na prijevremenim lokalnim izborima izabran sam za Gradonačelnika Novog Marofa, koju dužnost obavljam i sada – navedeno je na stranicama Grada Novog Marofa.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije