OPĆINA PETRIJANEC

Projekt ‘Zaželi za Petrijanec’: Zaposleno je deset žena, na 32 mjeseca

Ukupna vrijednost projekta je 480 tisuća eura.

Općina Petrijanec već dulje vrijeme uspješno provodi projekt „Zaželi za Petrijanec“ iz Programa zapošljavanja žena Zaželi. U ponedjeljak, 24. lipnja, početnom konferencijom je započela faza IV projekta koji je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027. Vrijednost projekta je 480 tisuća eura, dok je vrijeme provedbe projekta sveukupno 36 mjeseci.

“Ovo je veliki projekt koji ima nekoliko ciljeva. Opći cilj je povećanje socijalne uključivosti, prije svega za 69 korisnika, koliko ih je danas uključeno u projekt, ali isto tako cilj je da se teže zapošljive žene zaposle. Još jedan od ciljeva jest pružiti potporu korisnicima u svakodnevnom životu. Dovoljno je samo da se s njima porazgovara, razveseli ih se i to je smjer kojim trebamo ići. Korisnici su osobe starije od 65 godina i osobe s invaliditetom. Imamo 10 zaposlenih žena i to po prvi put na period od 32 mjeseca, umjesto dosadašnjih šest mjeseci”, – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Riječ je o projektu koji financira Europski socijalni fond u vrijednosti od 480 tisuća eura, za što je Općina Petrijanec dobila bespovratna sredstva u stopostotnom iznosu, kazao je načelnik Željko Posavec. U prve tri provedene faze na području Općine Petrijanec bilo je ukupno više od 200 korisnika te 31 zaposlenica, dok je u novoj fazi IV zaposleno njih 10.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije