Općina Donja Voća

Donja Voća: Posveta križa i druženje u Rijeci Voćanskoj

Raspelo krasi centar naselja od 1939. godine kad je postavljeno od strane obitelji Hrženjak, a nakon toliko godina trebala mu je obnova.

U subotu, 06. srpnja, u Rijeci Voćanskoj, naselju u sklopu Općine Donja Voća održana je sveta misa uz blagoslov obnovljenog križa te druženje mještana.

Spomenuto raspelo krasi centar naselja od 1939. godine kad je postavljeno od strane obitelji Hrženjak, a nakon toliko godina trebala mu je obnova. Inicirali su je sami mještani, a više o tome nam je nakon svete mise otkrio tamošnji župnik vlč. Pavao Mesarić:

– Križevi se podižu u centru sela te na ulazu i izlazu kao znak spasenja i ljubavi Božje prema nama. Zahvaljujemo Robertu Horvatiću i Ivici Pintariću koji su pokrenuli obnovu križa, drvo je darovao Stjepan Gregurec iz Gornje Voće, lim Rajko Boljčević, a sve je obradio Rudolf Hrženjak iz Rijeke Voćanske. Naši dragi župljani time su pokazali koliko im je stalo da se križ renovira i ponovno blagoslovi te vrati na ovo mjesto, istaknuo je vlč. Mesarić.

Svetoj misi na otvorenom te blagoslovu križa prisustvovali su brojni mještani kao i načelnica Općine Donja Voća Sanja Kočet, a nakon toga se druženje nastavilo na imanju jednog od inicijatora obnove, spomenutog Ivice Pintarića.

On je za svoje sumještane pripremio kotlovinu te grah, a članovi KUD-a Voća pobrinuli su se za dobro raspoloženje. Druženje mještana Rijeke Voćanske nastavilo se do večernjih sati, uz zvuke tamburica i cimbala koji su odzvanjali zagorskim bregima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije