Općina Jalžabet

FOTO I VIDEO Pogledajte kako je bilo na Šlinganim danima u Jalžabetu

Zvijezda manifestacije bila je Danijela Martinović.

Manifestacija “Šlingani dani” održana je 5. i 6. srpnja 2024. godine na prostoru Sportskog centra Jalžabet.
Organizator svih događaja bio je KUD “Elizabeta” Jalžabet uz generalno pokroviteljstvo Općine Jalžabet, a posjetitelje je dočekao bogat kulturni i zabavni sadržaj.

U petak, 5. srpnja zabavni program započeo je uz Tamburaše Učitelje, a nakon toga slijedio je glavni događaj večeri – nastup Danijele Martinović.

U subotu. 6. srpnja program je započeo u 16 sati dolaskom folklornih skupina u Jalžabet te u 17 sati svečanim prijemom predstavnika gostujućih društava kod čelništva Općine Jalžabet i mimohodom ulicama Jalžabeta.
Nakon toga slijedilo je Svečano otvorenje 25. Šlinganih dana uz kulturno umjetnički program na kojem su sudjelovala društva iz cijele Hrvatske (Fa „Megdan” -Bogdanci – Sjeverna Makedonija.

Izvorno folklorno društvo Paklarevo – Travnik- Bosna i Hercegovina, KUD „Ivan Kapistran Adamović” Čepin, KUD „Fiolica” Orehovica, KUD Folklorna grupa „Dječji vrtić Potočić” Jalžabet, KUD Horvatska Velika Horvatska i KUD Elizabeta Jalžabet.

U večernjim satima Tragovi su upotpunili cjelokupni događaj i svojim nastupom te zatvorili ovogodišnje Šlingane dane .

Na dan manifestacije u sklopu Šlinganih Dana održana je prigodna izložba starih predmeta i rukotvorina, ručnih radova i predmeta od slame, krep papira i šibe. Uz razgledavanje starina mogli su se i kušati starinski kolači kakvi su se nekad spremali u našem kraju.

Na izložbi su sudjelovale Udruge žena iz Općine Jalžabet sa svojim gostima, Udruga vinogradara i vinara općine Jalžabet , Lovačko Društvo Trčka Jalžabet, Udruga umirovljenika i stariji osoba Općine Jalžabet te mnogi pojedinci koji se bave očuvanjem narodne baštine krajeva iz kojih dolaze.

Uz navedeni program manifestacije održana je i tombola s bogatim nagradama za sudionike.
Načelnik Općine Jalžabet, Rajko Solar zahvalio je KUD-u Elizabeta Jalžabet na organizaciji manifestacije i zalaganju u promicanju kulturne baštine jalžabetskog kraja uz tako veliki broj posjetitelja i KUD-ova iz različitih krajeva Hrvatske.

Svima prisutnima, načelniku i cjelokupnoj upravi Općine, zahvalio se i predsjednik KUD-a Elizabeta Jalžabet gdin. Siniša Slavin.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije