streličarstvo

KAKAV PEH! Alenu Remaru za dlaku izmakle Olimpijske igre

Jedna strijela i par milimetara dijelili su vrsnog streličara iz Nedeljanca od plasmana na Olimpijske igre u Parizu.

Kvalfikacijski turnir za OI u Antalyji održan je od 14. do 17.6. i bio je posljednja prilika za osvajanje kvota za odlazak na Olimpijske igre.

U konačnom poretku nakon eliminacija Alen Remar zauzeo je 17., a Leo Sulik 33. mjesto, a prvih 5 je osiguralo kvotu za Olimpijske igre.

Alen Remar, zbog visokog plasmana na svjetskoj rang listi, imao je šanse plasirati se na OI na temelju rang liste izdane nakon svjetskog kupa u Antalyji.

Na svjetskom kupu plasirao se na vrlo visoko 42. mjesto od ukupno 136 streličara u kategoriji seniora zakrivljenog luka.

U 1/32 eliminacija zatekao ga je vrlo jak protivnik, Kanađanin Eric Peters koji je trenutno 5. na svjetskoj rang listi. Vrlo napet i kvalitetan meč rezultirao je dramatičnom završnicom. U shoot offu obojica streličara pogodila su devetku te je protivnikova strijela bila svega nekoliko milimetara bliža centru. Da je Alen pobijedio u shoot offu, dobio bi dodatne bodove na svjetskoj rang listi zbog kojih bi bio dovoljno visoko plasiran da dobije kvotu za OI.

– Na žalost zbog jedne strijele i svega nekoliko milimetara prvi je “ispod crte” koji ne ide na OI. Međutim klub je ponosan na njega – poručuju iz Varaždinskog streličarskog kluba.

Na istom svjetskom kupu Amanda Mlinarić nastupila je u seniorkama složenog luka. U kvalifikacijama je zauzela 27. mjesto, a nakon eliminacija 33.

U mješovitoj ekipi s Domagojem Budenom iz SK Agram zauzela je 17. mjesto nakon shoot-offa.

Preporučeno
Najnovije