PU međimurska

Brzi, pijani, pa ozlijeđeni: U razmaku od nekoliko sati dva vozila završila na krovu

Međimurska policija imala je posla ovog vikenda...

Prometne nesreće nisu novost na prometnicama diljem Hrvatske, no rijetko se dogode dvije nesreće u kratkom vremenskom razdoblju, a da oba vozila završe na krovu. Upravo to dogodilo se u Međimurksoj županiji ovog vikenda.

Prvo je u subotu, 27. srpnja, oko 23:20 sati između Slemenica i Krištanovca 35-godišnjak upravljao osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka u vrijeme dok je u krvi imao prisutno 1,49 promila alkohola, gdje brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) te vidljivosti (noć), tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti. Zbog toga je u zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom te je s vozilom sišao izvan kolnika, gdje je udario u zemljani nasip, nakon čega se vozilom vratio na kolnik i prevrnuo na krov.

Nekoliko sati kasnije u nedjelju, 28. srpnja, oko 2 sata na rotoru kod Nedelišća (između Nedelišća i Čakovca), 38-godišnjak je upravljao osobnim automobilom varaždinskih registarskih oznaka u vrijeme dok je u krvi imao prisutno 1,46 promila alkohola, gdje brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (raskrižje) te vidljivosti (noć), tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti. Zbog toga je dolaskom do raskrižja s kružnim tokom prometa izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom te je s vozilom sišao izvan kolnika, gdje je vozilom udario u metalni stup javne rasvjete s betonskim postoljem, nakon čega se vozilo prevrnulo na krov u središnjem dijelu kružnog toka.

Oba vozača su vozilima hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su zadržani na liječenju.

Vozači će biti prekršajno sankcionirani novčanom kaznom u iznosu do 1050 eura i 2 mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije