Olimpijske igre

Marin Ranteš pred kvalifikacije na Olimpijskim igrama: ‘Čast mi je predstavljati Hrvatsku i svoj Varaždin’

Danas u 15 sati. Sretno, Marin!

Prvi hrvatski BMX olimpijac Marin Ranteš danas će u 15 sati započeti svoj prvi nastup na Olimpijskim igrama. Na redu su kvalifikacije, a ako će sve biti u redu, sutra slijedi i finale.

– Osjećaj je odličan. Obično smo sami. Tu su sportaši iz Hrvatske i cijelog svijeta. Sad smo s tisućama sportaša i drugačiji je osjećaj u olimpijskom selu i tu u parku, puno nas ljudi gleda, za nas je to nešto novo – rekao je Ranteš za HRT.

Ranteš, priznaje, jedva je dočekao trening nakon kišnih dana i veseli se sutrašnjem nastupu među 12 odabranih za muški BMX freestyle.

– Naš kvalifikacijski put na Igre je malo teži. Neke kvote su išle i na kontinente. Svatko od nas ima šansu pobijedili i pokazati od kuda dolazimo. Čast mi je predstavljati Hrvatsku i svoj Varaždin.

Devetorica će izboriti nastup u finalu koje se održava dan poslije kvalifikacija.

– U kvalifikacijama su dvije vožnje i zbrajaju se skupa. Četvrti sam od iza što je dobro jer mogu rasporediti trikove i ne moram ići na sve ili ništa. Finale je najjednostavnije. Imaš dvije vožnje i možeš ići maksimalno jer imaš dozvoljenu po jednu pogrešku u vožnji. Kvalifikacije su najteže. Nadam se prolasku, ne bi trebalo biti problema, i onda u finalu idemo po medalju – zaključio je Ranteš za HRT.

Prijenos kvalifikacija je od 15.10 na Drugom programu HRT-a.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije