Maruševečki načelnik o ustaškom znakovlju u Čalincu: ‘Oštro osuđujem ovaj izolirani incident, kao i bilo kakvo poticanje na nasilje i mržnju’

Sanacija štete neće biti ni jednostavna ni jeftina.

Načelnik Općine Maruševec Mario Klapša reagirao je na pojavu ustaškog pozdrava Za dom spremni i ustaškog znakovlja u Čalincu. No čini se da mu je zasmetao i medijski interes za ovakvu vrstu kršenja Ustava Republike Hrvatske i zakona Republike Hrvatske.

Kao što smo pisali, ustaško znakovlje i pozdravi pojavili su se u Čalincu proteklog tjedna, u noći s četvrtka na petak. Stanari ispred čije zgrade su se pojavili sporni napisi ogorčeno je zbog takvog čina.

U nastavku donosimo potpun odgovor načelnika Klapše na na naš upit.

‘Neugodno sam iznenađen Vašim upitom, samim time i medijskim prostorom kojeg je besplatno „osvojio“ sramotan postupak neukog i limitiranog pojedinca u proteklim danima.

Namjerno izazvana obijesna, nepismena te protuzakonita oštećenja koja su osvanula na našem području evidentirana su po prijavi putem komunalnog redarstva Općine Maruševec i policijskih službenika za koje vjerujemo da će ubrzo pronaći počinitelja.

U međuvremenu smo pokrenuli i sanaciju nastale štete koja neće biti jednostavna niti jeftina, ali će biti na trošak Općine Maruševec i njezinih vrijednih, radišnih i pristojnih stanovnika.

Oštro osuđujem ovaj izolirani incident kao i bilo kakvo poticanje na nasilje i mržnju. U isto vrijeme, nisam iznenađen ovom pojavom nekulture i pomanjkanja kućnog odgoja imajući u vidu rezultate proteklih parlamentarnih izbora u našoj domovini i pozornost koju pojedini oblici života svojim iracionalnim izjavama i nekompetentnim postupcima privlače medijima’, piše u priopćenju koje potpisuje načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije