Općina Martijanec

Na objektu Dječjeg vrtića Vlakić u Martijancu postavljene sunčane elektrane

Cilj je da Općina Martijanec postane što zelenija.

Na zgradi Dječjeg vrtića Vlakić Martijanec završeni su radovi na postavljanju sunčanih elektrana na krovu objekta. Radi se o projektu vrijednom 25.491,20 eura, a radove je izvodila tvrtka IGIS d.o.o. Nastavak je to niza projekata kojima Općina Martijanec nastoji postati što “zelenijom” općinom.

– Već sam više puta napomenuo kako je jedan od ciljeva Općine zaštita okoliša i prirode. Postavljanje solarnih elektrana samo je nastavak naših planova. Osim što na taj način čuvamo i pazimo na svoj okoliš, Dječji vrtić će proizvoditi električnu energiju za sebe i na taj način biti samoodrživ. Smanjiti će im se troškovi za električnu energiju te će na taj način višak sredstava moći uložiti u opremu za naše mališane ili neku drugu svrhu – rekao je načelnik Općine Martijanec Branimir Nađ.

Ujedno je podsjetio i kako je Općini prije svega nekoliko mjeseci dodijeljena 31 tisuća eura za sadnju stabala i ozelenjavanje općine Martijanec.

– Osim što se brinemo za svoj okoliš, važno je istaknuti kako je to bitno i za edukaciju naših najmlađih, da im pokažemo kako se brinuti sa svoj okoliš, a sada će jedan od tih primjera imati i u svojem vrtiću – rekao je načelnik dodajući kako će i dalje raditi na osmišljavanju, prijavi te realizaciji projekata koji su usmjereni ka očuvanju prirode i okoliša, kao i korištenju obnovljivih izvora energije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije