Njemački veleposlanik u Ludbregu: ‘Impresioniran sam viđenim, prepoznali ste mogućnosti zelene tranzicije’

Njemački veleposlanik je posjetio i tvrtku Inoxmont-VS d.o.o. u Sigecu Ludbreškom.

Grad Ludbreg ugostio je Nj.E. dr. Christiana Hellbacha, veleposlanika Savezne Republike Njemačke, koji je posjetio grad u sklopu svoje diplomatske misije u Hrvatskoj. Veleposlanik Hellbach stigao je u Ludbreg u jutarnjim satima, a ispred Gradske uprave dočekali su ga gradonačelnik Dubravko Bilić, predsjednik Gradskog vijeća Darko Jagić i pročelnica za razvojne projekte, društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu Erina Stančin.

U Uredu gradonačelnika veleposlaniku je predstavljena prezentacija Grada Ludbrega s naglaskom na projekte vezane uz zelenu tranziciju, čime je Ludbreg istaknuo svoj predan rad na održivom razvoju i zaštiti okoliša.

„Izuzetno smo počašćeni posjetom veleposlanika dr. Hellbacha našem gradu. Ovaj posjet pokazuje važnost međunarodne suradnje i potvrđuje našu predanost razvoju održivih projekata koji su prepoznati ne samo u Hrvatskoj, nego i izvan granica.“ istaknuo je gradonačelnik Bilić.

U drugom dijelu posjeta, veleposlanik Hellbach posjetio je tvrtku Inoxmont-VS d.o.o. u Sigecu Ludbreškom, gdje ga je dočekala uprava tvrtke. Nakon prezentacije poslovanja i kratkog obilaska sjedišta, veleposlanik se upoznao s radom i postignućima ove uspješne tvrtke, koja puno radi na njemačkom tlu te ostvaruje značajnu suradnju s njemačkim partnerima.

„Impresioniran sam viđenim u Ludbregu, posebno koliko Grad Ludbreg gleda u budućnost. Prepoznali ste mogućnosti zelene tranzicije, spremni ste ih iskoristiti i na tome čestitam. Radi se o potencijalu za cijelu Hrvatsku, a suradnja između Njemačke i Hrvatske može se samo dodatno ojačati kroz ovakve primjere lokalnih zajednica koje se zalažu za inovativne i održive pristupe “ rekao je dr. Hellbach, veleposlanik SR Njemačke.

Ovaj posjet još jednom potvrđuje važnost povezivanja i suradnje na svim razinama, te doprinosi jačanju odnosa između Hrvatske i Njemačke.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije