PORCIJUNKULOVO 2024

VELIKA FOTOGALERIJA Započelo je ‘Porcijunkulovo 2024’, pogledajte kako je u Čakovcu bilo prvog dana

Već danas nastupa Vesna Pisarović.

U atriju Starog grada Zrinskih,u četvrtak 1. kolovoza, svečano je otvoreno ‘Porcijunkulovo 2024’.

Koncertni program, koji se i ove godine održava na velikoj pozornici postavljenoj nadomak Sportsko-rekreacijskog centra Mladost, otvoren je nastupom „A strane“, odnosno ekipe koja je sudjelovala u popularnoj glazbenoj televizijskoj emisiji.

Mladi i svi ljubitelji urbanih beatova i opuštene atmosfere moći će svakodnevno od 21 sat uživati u glazbenom doživljaju u Parku Rudolfa Kropeka. U Urbanoj zoni će se za odličnu vibru tijekom Porcijunkulova pobrinuti Generator, BlueVinil Kanđija, Daliborovo granje i Taccor/Techno Vikings.

Jutarnji program u Perivoju Zrinskih bit će bogat kreativnim radionicama i dječjim predstavama za mališane u Honolulu dječjem parku , popodne je rezervirano za opuštanje, dok je večer vrijeme za povratak u prošlost, odličnu glazbu i eno gastro užitke u Deklinoj oazi, gdje je prve večeri nastupila hrvatska glazbena diva Zdenka Kovačiček. U petak je na rasporedu koncert Beverly Brooksa, a slijede i nastupi Pokle te Robija i Tome, u nedjelju su tu Funk facta i Lorei i posljednjeg dana koncert je Sugabeat & Friends feat. Shondell Mims.

Neće biti zapostavljano ni međimursko blago – međimurska popevka – koja će odjekivati s pozornice zone tradicije. Prvog danaod 18.30 sati, nastupili su KUD-ovi Šafran iz Štefanca i Lipa iz Gornjeg Mihaljevca. U petak je nastup Folklorne skupine COF iz Ljubljane, te HKUU Sveti Martin. Sincere Preise, londonski gospel zbor, uveličat će Porcijunkulovo svojim nastupom u subotu, nedjelja je rezervirana za Pjevački zbor umirovljenika Čakovec i KUD Lipovac iz Generalskog stola, dok će ŽTO “Stjepan Bujan Stipić sa svojim gostima zatvoriti ovogodišnje čakovečko proštenje.

Sajam u doba Zrinskih početak je raznovrsnog programa sa srednjovjekovnim štihom podno Starog grada. U zanimljiv program uključene su radionice starih zanata, prikaz života u viteškim kampovima, vitešku interaktivnu radionicu, neizbježnu ponudu hrane i pića iz Doba Zrinskih te vatreni show koji ne smijete propustiti. Uz nastupe srednjovjekovnih muzičara i dvorske lude i dječje igre za najmlađe, moći ćete vidjeti demonstraciju sokolarstva međunarodnih sokolara uz jedan od vrhunaca života u svakom od srednjovjekovnih gradova – konjički turnir.

Program Porcijunkulova prati i niz drugih sadržaja, od izložbi na otvorenom, edukativnih radionica starih zanata, radionica i predstava za djecu, gastro rute te u Knjižnici Nikola Zrinski i zgradi Scheier, do izvedbi uličnih artista i zabavljača.

U petak, 2. kolovoza na pozornicu izlazi Vesna Pisarović. U ponedjeljak, 3. kolovoza nastupa popularni Joško Čagalj -Jole, potom, 4. kolovoza Halid Bešlić, a Porcijunkulovo se zatvara 5. kolovoza uz koncert Crvene Jabuke. Svi koncerti započinju u 21.30 sati.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije